Milers de persones participen als 3 tombs


  • Comparteix:

El banderer i la carrossa que duia l'imatge de Sant Antoni

El banderer i la carrossa que duia l'imatge de Sant Antoni

Milers de persones han seguit aquest cap de setmana la festa de Sant Antoni Abat, una de les tradicions més populars de Sant Cugat. La cercavila dels Tres Tombs ha omplert els carrers de la ciutat de carrosses, carruatges i un munt de genets que desfilaven al ritme de la banda popular. Com cada any, s'han beneït les cavalleries i els animals de companyia, i la festa s'ha tancat amb un gran ball i un repartiment de premis.


El mal temps i el canvi del recorregut per les obres del centre no ha impedit que la festa de Sant Antoni continuï sent un èxit a la nostra ciutat. La festivitat va començar divendres, festa del patró dels animals, amb la tradicional missa i el repartiment de pa beneit.
Com a novetat d'aquest any, abans de la cercavila de diumenge s'ha organitzat un esmorzar de pagès al Pla del Vinyet que ha donat el tret de sortida als tres tombs. Des de les 10, els carruatges s'han anat aplegant, amb l'animació dels bastoners de la ciutat. La primera de les carrosses era, com en els últims anys, la de Manuel Albalate que porta una imatge del Sant. Aquest any, a més, lluïa un emblema de l'Any del Mil·lenari



Multitud de carrosses, carruatges i cavalls han començat a desplegar-se al compàs de xiulets, tambors, i les trompetes d'una banda popular. Durant el seguici era constant el soroll dels picarols que penjaven dels animals. Molts dels cavalls estaven guiats per genets professionals però també per nens que llançaven caramels a tot arreu.
La cercavila va recórrer diferents carrers i places de la ciutat per culminar a l'avinguda de Francesc Macià amb la benedicció de les cavalleries i els animals de companyia. Milers de santcugantecs s'han aplegat amb els seus animals, la majoria gossos, per rebre la benedicció.



El rector Blai Blanqué, va ser l'encarregat d'oficiar l'acte, on han participat centenars de cavalls. Sentim les seves paraules:



El seguici ha continuat la segona part del recorregut, després de la benedicció, cap a la plaça de l'Ajuntament. Allà s'ha entregat un recordatori d'aquesta diada a tots els participants, i algunes distincions. L'encarregat de portar la bandera de la festa i obrir el seguici, el santcugatenc Àngel Benito, ens ha explicat, emocionat, la seva missió:



Tant el president de la Comissió de la festa de Sant Antoni, Josep Masó, com l'alcalde Lluís Recoder han fet una valoració molt positiva de la participació de la gent:



Com és tradició, la festa s'ha acabat amb el gran Ball de Sant Antoni celebrat a la Unió Santcugatenca de la mà de l'orquestra "Cristian & Domènech". Durant la mitja part s'han repartit els premis als carruatges millor engalanats i el sorteig del porc i d'altres obsequis cedits pels establiments col·laboradors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.