L'Ajuntament rep els infants sahrauís i referma el compromís amb el seu poble


  • Comparteix:

Un total de 18 nens i nenes sahrauís s'han convertit aquest dimecres en els protagonistes de la recepció oficial que els ha fet l'Ajuntament amb motiu de la seva estada a la ciutat durant l'estiu. La tradicional benvinguda que cada any ofereix el consistori ha servit per ratificar el compromís de la ciutat amb el poble sahrauí i posar sobre la taula l'èxit del pis d'acollida per a infants malalts d'aquest país.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer ha destacat el compromís de l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i de tots els santcugatencs amb la situació política i social del Sàhara Occidental.

Susanna Pellicer

Aquesta recepció suposa molta alegria i demostra la solidaritat dels santcugatencs amb un poble que pateix una situació injusta



La coordinadora de SCAPS, Neus Bosch, ha valorat la gran presència de nens i nenes que enguany han assistit a la recepció. En total, s'hi han reunit els 10 nens del programa 'Vacances en Pau' i els vuit que actualment viuen al pis d'acollida situat a Volpelleres. Bosch s'ha mostrat molt satisfeta de compatibilitzar tots dos projectes.

Neus Bosch

Estem contents que cada any es vagi consolidant el projecte i també molt contents del pis d'acollida que hem inaugurat.



Per la seva banda, el sotsdelegat del Front Polisario a Catalunya, Mah Yahdih, ha agraït el suport de la ciutat i el bé que els fa als infants sortir del desert durant unes setmanes.

Mah Yahdih

L'estada dels nens a Sant Cugat és molt positiva per a tot el poble saharuí. Els infants tenen l'oportunitat de deixar enrere les condicions d'un camp de refugiats.




L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha presidit l'acte de benvinguda i ha ratificat la continuïtat del compromís de Sant Cugat amb l'SCAPS i la llibertat i benestar del poble sahrauí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.