Les segones Jornades Ramon Barnils debatran el panorama periodístic català


Temes relacionats

Antoni Bassas inaugurarà les Jornades de Comunicació Ramon Barnils ( 3/set/08)

Les Jornades de Comunicació Ramon Barnils celebren la segona edició al setembre (10/ago/08)


  • Comparteix:

Les segones Jornades Ramon Barnils se centraran en l'espai comunicatiu dels Països Catalans i la seva relació amb la política. Dues taules rodones i una conferència inaugural a càrrec del periodista Antoni Bassas serviran per analitzar, a partir de divendres de la setmana vinent, la situació actual del món periodístic català. Enguany, les jornades convoquen el primer Premi Ramon Barnils amb l'objectiu de 'recuperar l'esperit transgressor' del periodista entre el jovent santcugatenc.

Divendres de la setmana vinent, les Jornades Ramon Barnils donaran el tret de sortida a la seva segona edició. Enguany, periodistes i polítics com Salvador Cot, Antoni Bassas, Víctor Alexandre, David Madí, Josep Maria Balcells i Vicent Sanchis, entre altres, compartiran taula.

El director de Cugat.cat, Xavier Fornells, explica el contingut de les jornades.

Xavier Fornells

Les hem plantejat sobre dues qüestions. Una és el contacte complex del periodisme i política i l'altra la impossibilitat d'aquest país de tenir un espai propi.


D'aquesta manera, Cugat.cat, l'Ajuntament i el Grup de Periodistes Ramon Barnils, volen recordar la figura del periodista santcugatenc. Ho explica el regidor de Comunicació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Aquestes jornades porten el nom d'un santcugatenc, d'un periodista lliure pensador. El que volem és transmetre aquests valors.


Precisament, aquestes jornades pretenen recuperar la memoria i la tasca de Ramon Barnils. Per això, els organitzadors han convocat el primer Premi Ramon Barnils adreçat a joves estudiants de segon cicle d'ESO, batxillerat i cicles formatius. Ho explica el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura.

Xavier Escura

Són uns premis que són un homenatge al periodista i sobretot per cercar aquest esperit crític. Convidem la gent a recuperar l'esperit transgressor de Barnils.


Els treballs es poden presentar fins el proper 30 d'abril. El concurs consta d'una categoria per premsa escrita, una per ràdio i una altra per televisió. Tots els participants han de ser residents al municipi i els treballs han de tractar temes relacionats amb Sant Cugat. El jurat seleccionarà dos guanyadors per categoria que s'enduran una càmera de vídeo i un taller de comunicació a Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.