17.000 alumnes comencen avui el curs a les escoles de Sant Cugat


Temes relacionats

Un 7% dels alumnes dels centres públics santcugatencs són estrangers aquest curs (14/set/08)

Anna Riuró: 'El conveni entre la Generalitat i els Ajuntaments vol millorar els resultats escolars' (12/set/08)

Recoder reclama al govern que pensi en la tretzena escola de primària a la ciutat (10/set/08)

L'edifici de l'onzè CEIP, principal novetat del curs escolar d'enguany ( 9/set/08)

Inversió de més de 300.000 euros per posar les escoles a punt abans de l'inici del curs ( 8/set/08)

17.000 alumnes començaran el curs als centres escolars de la ciutat ( 8/set/08)


  • Comparteix:

Imatge de l'onzè CEIP

Imatge de l'onzè CEIP

Prop de 17.000 alumnes tornen avui a classe als centres educatius de Sant Cugat, gairebé el mateix nombre que la temporada passada. Una de les novetats d'aquest curs és la posada en marxa del nou edifici de l'onzè CEIP al carrer Pere Ferrer davant de l'Escola d'Arquitectura.

Els centres els privats-concertats acolliran quatre de cada 10 alumnes (un 39%). En canvi, dos de cada 10 estudiants (un 21%) aniran a centres privats. Per tant, sis de cada 10 alumnes estudien en un centre privat o privat-concertat, mentre que la resta ho fa en escoles públiques. D'aquests, entre un 7 i un 7,5% són estrangers, per sota del 10% del Vallès Occidental i del 13,5% de Catalunya.

Un dels centres públics de la ciutat, l'onzè CEIP, que s'anomenarà Ciutat d'Alba, obre les seves portes avui al nou edifici situat al carrer Pere Ferrer davant de l'Escola d'Arquitectura. El centre acull aquest curs 150 alumnes repartits en dues línies de P3, P4 i P5. La segona fase de treballs del centre començarà a l'octubre i s'allargarà tot el curs.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha valorat positivament la posada en marxa de l'escola.

Lluís Recoder

Ara és el moment de celebrar que l'escola està a punt i tenim una escola més a Sant Cugat. No està acabada però s'anirà fent al llarg del curs.




Els treballs de l'onzè CEIP no són els únics que s'han dut a terme a la ciutat en centres educatius. L'Ajuntament ha invertit 330.000 euros aquest estiu per posar a punt les escoles amb una desena d'actuacions, de les quals encara s'han de finalitzar sis.

A l'escola bressol La Mimosa s'han canviat les finestres. Al Pi d'en Xandri, s'hi ha adequat un magatzem i s'hi han col·locat nous tendals, i al Collserola s'ha dividit i ampliat el vestíbul del centre. A hores d'ara, encara s'estan executant l'enjardinament de l'onzè CEIP, la millora dels lavabos del CEIP La Floresta, la instal·lació d'uns nous tendals a l'escola Gerbert d'Orlach i la millora dels sorrals del centre Pins del Vallès.

Pendents d'iniciar-se estan els arranjaments del pati del CEIP Collserola i de la porta de l'escola de música municipal. Recoder assegura que els treballs pendents no afectaran el curs escolar.

Lluís Recoder

Encara queden alguns treballs, que es faran aquestes setmanes. són obres compatibles amb les classes.




D'altra banda, Sant Cugat és un dels 10 ajuntaments que tirarà endavant un conveni amb la Generalitat per treballar en la corresponsabilització de l'educació a Catalunya. L'objectiu de l'acord és actuar en planificació escolar, plans educatius de l'entorn i escolarització de l'alumnat per aconseguir millors resultats escolars.

Precisament, el passat dimarts l'alcalde ha demanat a la Generalitat que 'comenci a pensar' en la tretzena escola de primària de Sant Cugat. El centre s'ubicaria al centre de la ciutat, probablement al parc Ramon Barnils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.