Rubí se sumarà al projecte de soterrament de la línia d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol


Temes relacionats

Proposen soterrar la línia d'alta tensió que uneix Valldoreix i Mira-sol en comptes d'eliminar-la ( 3/abr/08)

La retirada de la línia d'alta tensió de Valldoreix, pendent dels últims serrells administratius ( 5/set/07)

Recoder exigeix l'eliminació de les torres d'alta tensió de Valldoreix abans del proper febrer (16/ago/07)

Comencen els treballs previs per eliminar la lìnia d'alta tensió que creua Sant Cugat (17/gen/07)

Tots els grups polítics de Valldoreix s'atribueixen la idea d'eliminar la línia d'alta tensió (27/des/05)


  • Comparteix:

Rubí s'adherirà al conveni que estableix el soterrament de la línia d'alta tensió que travessa Valldoreix i Mira-sol fins a Can Jardí. Per enllestir el projecte, només queden les obres d'execució de soterrament que començaran l'any vinent, segons l'EMD de Valldoreix.

En el conveni, signat al febrer de 2006 entre Red Eléctrica, el departament d'Indústria de la Generalitat, l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat, el consistori es comprometia a facilitar a l'empresa un terreny de 5.000 metres quadrats per la construcció d'una subestació. A canvi, es va acordar l'eliminació de les torres d'alta tensió. Finalment, l'eliminació no ha estat possible i per això se soterraran les línies.

Fa uns mesos l'Ajuntament es va posar en contacte amb l'Ajuntament de Rubí ja que el soterrament de la línia fins a Can Jardí afecta un sector de la ciutat veïna. Rubí ha donat llum verda i se suma al projecte.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu explica en què consistirà el paper de l'Ajuntament de Rubí.


Montserrat Turu

L'Ajuntament de Rubí no va ser una part signant i col·laborarà en la coordinació de les obres.




La comissió que fa el seguiment del procés està integrada per l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, la Generalitat, Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española. El conveni signat per totes les parts preveia que la retirada de la línia d'alta tensió es podria completar aquest any, tot i que la previsió ja no és assolible.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Primer es va demostrar que aquesta línia es podia anul.lar. Després es va negociar un soterrament. Però no cal conèixer massa física per entendre que en el soterrament els cables i per tant la radiació electromagnética tant indesijable, estaran molt més a prop de les persones. En futur ja es demanaran mesures per mostrar els "beneficis" que ens porten alguns polítics. Potser caldria dedicar més temps i esforços a un tema tant important i negociar la màxima retirada d'un cables que durant masses anys hem estat patint els habitants de Valldoreix, Mirasol i Rubí. Un ciutadà de Valldoreix.

valldoreix. Enviat el 18/set/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.