Comencen les obres de construcció de la passera del Forat d'en Bocàs al camí de Can Borrell


  • Comparteix:

Les obres de construcció d'una passera per sobre de l'aiguabarreig del torrent de Sant Crist amb la riera de Sant Medir, més conegut com el Forat d'en Bocàs, començaran aquest mes d'octubre. L'objectiu dels treballs és resoldre el pas per una zona crítica d'entrada al parc de Collserola fent-la més accessible i practicable.

Amb aquesta intervenció també es pretén suavitzar els pendents, tant a l'entrada com en la seva connexió amb el camí existent.

La passera se situarà a un costat del camí per deixar una amplada lliure per permetre l'accés de vehicles de manteniment i de bombers. La nova construcció tindrà tres metres d'amplada i serà fàcilment transitable per a vianants, bicicletes i persones amb mobilitat reduïda, en els dos sentits.

Ho explica la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà.

Marta Subirà

Suposarà un canvi important en la fesomia de l'indret, tot i que es farà amb materials integrats al medi.




La construcció de la passera es complimentarà amb la plantació d'arbres i arbustos de ribera per reduir el gran espai obert creat pel pas que ha transitat sortejant l'aigua de la riera al llarg dels anys.

Les obres d'arranjament, adjudicades a l'empresa Moix serveis i obres S.L. per un import de prop de 277.000 euros, estan co-financiades per l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola, i està previst que s'acabin al febrer. Durant aquest període, el pas pel camí romandrà restringit per motius de seguretat. Hi podran haver talls puntuals per l'ús de maquinària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.