La dicotomia català-castellà omple la vigília del Dia Europeu de les Llengües


Temes relacionats

Neix 'Lletres', un butlletí trimestral que d'activitats literàries (17/set/08)


  • Comparteix:

Una visió espanyola 'no nacionalista' és el que ha ofert el catedràtic de lingüística de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), Juan Carlos Moreno Cabrera, en la xerrada que ha mantingut amb l'escriptor Màrius Serra la vigília del Dia Europeu de les Llengües. Moreno ha repassat des de la raó i la lingüística els prejudicis que té la llengua castellana enfront les altres llengües romàniques de l'Estat espanyol, que considera inferiors.

El professor de la UAM ha criticat el corrent ideològic que considera la llengua castellana intrínsecament superior, que té l'origen en les idees de Menéndez Pidal, ha dit Moreno, i que està molt present encara entre molts acadèmics i professors castellans.

Juan Carlos Moreno

Analitzo aquests discursos des del punt de vista lingüístic i no tenen cap fonament científic per afirmar la superioritat de la llengua castellana.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, s'ha felicitat del nivell dels dos protagonistes de la xerrada i de comptar amb la presència d'un castellà atípic.

Xavier Escura

Moreno és tot un personatge de la cultura castellana i que a més va a contracorrent.


Aquesta xerrada ha marcat l'inici del programa Lletres, organitzat per l'Ajuntament, i s'ha arrodonit amb la lectura de contes en diverses llengües europees. Concretament, s'han llegit textes romanesos, occitans, txecs i portuguesos.

L'acte ha tingut lloc al pati de la Biblioteca del Mil·lenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.