Aldo González, militant del MIR xilè: 'A Xile hi ha injustícia, impunitat i no hi ha reconeixement de les víctimes'


  • Comparteix:

'Els grans problemes de Xile encara perviuen: hi ha injustícia, impunitat i no hi ha reconeixement dels crims comesos per les forces armades'. Ho ha explicat el militant del 'Movimiento de la Izquierda Revolucionaria' (MIR) xilè exiliat des de 1979 Aldo González en una xerrada al Terra Dolça. González ha ofert una visió crítica de la situació actual del seu país i ha condemnat el paper de la justícia a l'hora de jutjar Pinochet.

Aldo González viu a l'Estat espanyol des de 1979, actualment a Madrid, i és membre del Consell Superior d'Investigacions Científiques. González va marxar del seu país per militància política i aquest dilluns ha exposat al Terra Dolça una visió de la influència de la figura de Salvador Allende a Xile i de com ha evolucionat el país aquests últims anys.

González considera que al seu país no s'ha recuperat la memòria de les víctimes de la dictadura de Pinochet i que no s'ha fet justícia.

Aldo González

Els grans problemes de Xile encara hi són. Hi ha injustícia, impunitat i no s'han reconegut els crims comesos per les forses armades.




El militant del MIR ha criticat el fet que Pinochet fos més jutjat per delictes econòmics que per agressió a les víctimes i ha denunciat el paper del jutge Guzmán, que en el seu moment 'hauria pogut condemnar el dictador'.

Aldo González

El jutge Guzmán va tenir a les seves mans la possiblitat de condemnar Pinochet.




González també ha explicat les dificultats de la classe obrera per accedir al poder a Xile i la poca transparència i pluralitat dels mitjans de comunicació encara existent al país.

Una trentena de persones han assistit a la xerrada, que ha tingut lloc aquest dimecres al vespre al Terra Dolça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.