Jordi Pujol: 'Amb seriositat i actitud positiva, Catalunya superarà la situació actual'


Temes relacionats

Jordi Pujol inaugura avui el curs de l'Aula d'Extensió Universitària ( 7/oct/08)


  • Comparteix:

'Catalunya té quatre reptes de futur: les noves tecnologies, la globalització, la immigració i la relació amb l'Estat espanyol'. Ho ha explicat l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol durant la ponència 'La meva visió retrospectiva de Catalunya' aquest dimarts davant 500 persones al Teatre-Auditori. La xerrada ha donat el tret de sortida del cicle de conferències del curs 2008-2009 de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AEU).

Jordi Pujol ha viatjat per l'evolució de la Catalunya del segle XX i ha fet balanç de l'estat actual de la nació. L'expresident de la Generalitat ha explicat que malgrat la situació de 'desconfiança i perplexitat actual', Catalunya 'se'n sortirà amb el que té actualment'. Segons Pujol, l'únic que li fa falta és 'seriositat, disciplina de país i actitud positiva'.

Jordi Pujol

El que hem de fer és ser seriosos i amb el que tenim i una certa disciplina de país ens podem salvar.




Jordi Pujol ha detallat els quatre reptes de futur que té Catalunya per mirar endavant. Pujar al carro de les noves tecnologies i de la Globalització són dues mesures 'necessàries', segons l'expresident. Un exemple que Pujol considera que va en aquesta línia és el sincrotró que s'està construint prop de la nostra ciutat.

Millorar la relació amb l'Estat espanyol és una altra de les finalitats, segons Pujol, ja que 'actualment és la pitjor de tota la història'. Aquesta relació, diu Pujol, s'ha de buscar 'mitjançant l'acceptació de Catalunya i la no confrontació amb l'Estat espanyol'.

L'altre repte al qual ha de fer front Catalunya és la immigració que ha canviat el país, tal com ha explicat Pujol.


Jordi Pujol

Saber com podem encaixar els aspectes positius de la immigració i evitar els efectes negatius és complicat.




El cicle de conferències, que rep el suport de la Fundació Caixa de Terrassa, comptarà amb la participació de l'economista Ramon Tremosa i el diputat santcugatenc Josep Maria Balcells, entre altres ponents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.