La CAL inicia una campanya per garantir que els comerços locals tinguin rètols en català


  • Comparteix:

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) de Sant Cugat ha començat avui a rastrejar tots els comerços de la ciutat a la recerca dels establiments i botigues que no tinguin rètols en català. La campanya, que té una primera fase informativa, pretén forçar als comerços a complir la Llei de Política Lingüística.

La CAL vol fer un toc d'atenció a tots els establiments de la ciutat que, contradient la Llei de Normalització Lingüística, retolin encara en castellà. A partir d'avui, aquestes botigues rebran una carta informativa on se'ls recorda la seva obligació de retolar almenys en català. Segons el membre de la CAL, Bernat Pros, si passats dos mesos no han canviat la seva retolació es passarà a mesures més convincents.

Bernat Pros

Deixarem passar dos mesos als comerços no tinguin rètols en català per tal que els puguin posar


Per poder comprovar un per un tots els comerços de la ciutat, la CAL fa una crida perquè els santcugatencs preocupats per l'estat de la llengua s'adhereixin a la campanya.

Bernat Pros

La CAL buscarà col·laboracions amb entitats i persones que ens ajudin a fer la campanya


Segons la CAL els establiments més reticents a canviar els seus rètols són les franquícies. La campanya es porta a terme simultàniament a tots els Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.