Tots els CEIP de Sant Cugat apliquen 'de facto' la tercera hora de castellà


Temes relacionats

Ciutadans elogia les escoles públiques per fer una tercera hora de castellà i ho atribueix a un 'èxit' del seu partit (27/oct/08)

Recoder: 'Jo no inclouria una tercera hora de castellà a les escoles' (26/oct/08)

ERC respon a la CUP que la seva posició en defensa del català no ha canviat (26/oct/08)

Ernest Maragall justifica que totes les escoles facin la tercera hora de castellà per 'l'autonomia dels centres' (25/oct/08)

La CUP qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles i critica ERC (23/oct/08)

Intel·lectuals santcugatencs reaccionen de manera diversa davant les tres hores de castellà que fan les escoles (21/oct/08)

Només ERC qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles (17/oct/08)

L'equip de govern respecta la decisió de les escoles d'aplicar una tercera hora de castellà (16/oct/08)

La Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat veu bé la tercera hora de castellà (16/oct/08)

Els CEIP celebren poder escollir si apliquen la tercera hora de castellà (11/jun/07)


  • Comparteix:

Totes les escoles públiques de Sant Cugat fan tres o més hores de castellà, tot i que afirmen que no ho fan per aplicar el decret del govern espanyol. Això contrasta amb la reacció de les escoles quan es va publicar el decret, quan asseguraven que una tercera hora de castellà no era necessària. Ara, algunes diuen que ja feien aquesta tercera hora abans de la publicació del decret, i les que l'han incorporada després asseguren que ho han fet per omplir la sisena hora diària o per reforçar el castellà en un alumnat majoritàriament catalanoparlant.

Segons la normativa vigent, els centres només estan obligats a fer dues hores de castellà, tot i que disposen d'una sèrie d'hores més que poden omplir amb diferents matèries. Tot i que aquesta decisió depèn teòricament de cada centre, totes les escoles de Sant Cugat han decidit dedicar tres hores a la llengua castellana.

Això contrasta amb la reacció que algunes escoles van tenir quan es va publicar el decret. El juny del 2007, des del CEIP Gerbert d'Orlhac, la seva directora, Anna Fitó, assegurava a Cugat.cat que no veien necessària una tercera hora de castellà.

Anna Fitó

Jo en el cas del Gerbert d'Orlhac, de moment, no la faria. No crec que sigui necessari fer una hora més.


Recentment, però, les coses han canviat. Segons ha pogut saber Cugat.cat, tots els CEIP de Sant Cugat que fan classes de primària fan tres hores de castellà. L'argument que utilitzen és que s'ha fet per omplir la sisena hora diària imposada des de la Generalitat, així com per millorar el coneixement del castellà en funció de les característiques de l'alumnat, que en la majoria de casos té el català com a llengua materna.

Ho ha explicat aquesta setmana la mateixa directora del CEIP Gerbert d'Orlach, Anna Fitó.

Anna Fitó

No l'apliquem perquè ho digui el decret, perquè ja fèiem tres hores. Potser ara acurem una mica més, però en tot cas ho fem dins la sisena hora.


L'única de les escoles que reconeix que fa la tercera hora de castellà és el CEIP La Floresta. Escoltem el seu director, José Manuel Casteleiro, en declaracions a Cugat.cat.

José Manuel Casteleiro

Nosaltres no ho fem dins de la sisena hora. Pensem que ho fem una mica obligats, però bé, com que és un decret, el complim.


El govern espanyol va aprovar el decret de la tercera hora l'any 2006. Des d'aleshores, s'han succeït diverses mostres de rebuig per part de diversos sectors de la societat. Posteriorment, i després d'ampliar a sis les hores lectives diàries, la Generalitat va anunciar que ajornava l'aplicació del decret de la tercera hora de castellà, deixant la porta oberta a la possibilitat que els centres decidissin lliurement com omplir aquesta sisena hora.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Amb directors d'escola tan "comprensius" el català té els dies comptats a les aules. Falta coratge i autoestima.

mirallet. Enviat el 16/oct/08


Els espanyols incompleixen sistemàticament la majoria de lleis que fan referència als catalans (l\'estatut ultraretallat i encara no desplegat, sense anar més llunya). Els catalans en canvi, correm a complir les seves ordres, en un clar exemple de síndrome del presoner. La única possibilitat: Independència!

quina vergonya!. Enviat el 16/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.