La Generalitat subvencionarà el programa pilot amb bolquers reciclables


  • Comparteix:

La Generalitat subvencionarà dues escoles bressol de Sant Cugat que participen al projecte-pilot per promoure l'ús de bolquers reutilitzables. D'aquesta manera l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) dóna suport a una iniciativa que pretén reduir en un 90% els bolquers que es consumeixen anualment.

L'escola bressol Gargot va posar en marxa aquesta iniciativa pionera ara fa un mes, per reduir l'impacte ambiental que suposa llençar els bolquers d'un sol ús. I és que en un sol dia s'aboquen 120 bolquers a les escoles bressol de la nostra ciutat. Segons la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, aquesta xifra està directament relacionada amb l'elevada quantitat de nadons de la nostra ciutat.

CristinaParaira

Estem molt contents de dur a terme aquesta prova pilot perquè Sant Cugat és un dels llocs on més bolquers es fan servir.


Des de l'Agència de Residus de Catalunya, la seva directora, Genoveva Català, ha destacat les dificultats que generen els bolquers d'un sol ús per la seva composició que n'impedeix la descomposició i provoca que s'hagin d'incinerar. Aquí es troba la diferència amb els bolquers de roba, segons explica Cristina Paraira.


Cristina Paraira

Són unes calcetes de plàstic amb una part de cotó i una petita part de celulosa que es detina a rebuix i la de cotó es porta a la bugaderia.


Poblacions com Cabanes, a la demarcació de Girona, i alguns geriàtrics de l'àrea metropolitana, ja han mostrat el seu interès per l'experiència de Sant Cugat. Segons un càlcul fet per la ARC, els bolquers representen el 3 i fins el 4 % dels residus que es generen en un municipi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.