El museu del Monestir ha acollit aquest diumenge la primera visita guiada per a sords


  • Comparteix:

L'associació de sords de Reus ha estrenat aquest diumenge la nova proposta del museu del Monestir d'oferir visites guiades a persones amb discapacitats sensorials. Una vintena de persones sordes han visitat el Monestir acompanyats d'una guia amb domini del llenguatge de signes. Aquesta iniciativa obre les portes a un col·lectiu que assegura que encara troba molts entrebancs en l'àmbit cultural a l'hora de comunicar-se.

La primera associació que ha gaudit de la nova oferta del museu del Monestir ha quedat molt satisfeta amb el servei. Ho explica un dels membres de l'entitat i ho tradueix la guia.

Membre

Necessitem la comunicació en llengua de signes i per aquest motiu agraïm al servei d'interpretació del museu que ens trenqui aquestes barreres.


El museu del Monestir va aprovar l'oferta d'una guia per a sords al maig i a partir de llavors ha enviat e-mails a totes les associacions de sords de Catalunya perquè puguin gaudir d'aquest servei. La guia i traductora de la mostra, Irene Vallès, valora aquesta primera experiència.

Irene Vallès

La resposta ha estat molt positiva perquè no ens esperàvem una resposta tan ràpida i hem tingut un grup força nombrós i molt interessat en el que s'explicava.


Irene Vallès també ha fet una crida a tots els museus de Catalunya perquè a més dels seus serveis d'interpretació en altres idiomes com l'anglès i el francès, aposti per oferir un servei de llenguatge de signes i facilitar així la comunicació a aquest col·lectiu.





  • Comparteix:

COMENTARIS

Me parece perfecto que cada vez los sordos tengamos mas accesibilidad, pero con esta propuesta quedamos excluidos los sordos postlocutivos que usamos el lenguaje oral y necesitamos, como ya se hace en otros museos una signo-guía que lleva incorporado los subtítulos. Los sordos necesitamos integrarnos en cada propuesta cultural que se realice en la ciudad, hasta la fecha esto es imposible.

Maite Picado. Enviat el 20/oct/08


Benvolguda Maite, He llegit el teu comentari i voldira fer una puntualització. Estem parlant d\'un museu local que no te prous recursos com per a tenir signo-guia amb subtítols. No en tenim amb cap idioma. Per tant, l\'equip del museu et convidem a fer una visita guiada al monestir, i estic segura que qualsevol de les guies estarà encantada de vocalitzar millor i parlar mes lent per a que poguis seguir tota l\'explicació (o actuar segons les teves indicacions ). El nostre objectiu es arribar al màxim de públic, pel que estem disposats a millorar el servei, però per això necessitem col·laboració i no crítiques.

Irene. Enviat el 20/oct/08


En ningún momento he pretendido que mi comentario fuese una crítica, muy al contrario, simplemente he querido llamar la atención de que una parte muy importante del colectivo sordo se quedaba al margen de las actividades del museo y de cualquier otro evento cultural en nuestra ciudad. En la medida de mis posibilidades siempre estoy dispuesta a colaborar en lo que sea, por lo que quedo a su disposición si puedo ser util de alguna manera. Un cordial saludo Maite Picado

Maite Picado. Enviat el 20/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.