Josep Maria Balcells (PSC): 'Els mitjans de comunicació públics són més independents ara que abans'


  • Comparteix:

Josep Maria Balcells

Josep Maria Balcells

El diputat socialista santcugatenc Josep Maria Balcells afirma que els mitjans de comunicació públics catalans són més independents sota el govern del PSC que en l'època de CiU. Pel que fa als mitjans privats, considera en canvi que depenen cada vegada més de les empreses i dels seus interessos comercials.

Josep Maria Balcells, diputat del PSC-Ciutadans pel Canvi al Parlament i antic treballador de RNE i TVE, ha protagonitzat aquest dijous la tercera conferència de l'actual temporada de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, que ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya davant d'un centenar de persones.

Sota el títol 'Poder dels mitjans i mitjans del poder', Balcells ha analitzat les relacions entre polítics i periodistes. Si bé ha considerat que es necessiten mútuament, ha precisat que als polítics els escull la població, mentre que els periodistes són treballadors d'empreses que fan valer els seus interessos deformant la realitat.

Pel que fa als mitjans públics, però, Balcells ha afirmat que l'actual legislació garanteix millor que abans la independència entre el govern i els mitjans.

Escoltem Balcells en declaracions a Cugat.cat.

Josep Maria Balcells

Si alguna cosa hem avançat amb el govern socialista és que ara la llei garanteix més la independència dels mitjans respecte el poder.






Tornant als mitjans privats, Balcells ha defensat que haurien de dir més clarament a quin partit polític donen suport, seguint el model dels Estats Units.



  • Comparteix:

COMENTARIS

I en que es basa aquest paio per fer tal afirmació ? li hem de recordar els episodis del Bolaño ? li hem de recordar la depuració de professionals que ha fet el PSC : antoni bassas, clapés, postres de music, terribas ... etc

josep martin. Enviat el 24/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.