El presumpte fals doctor que tenia consulta a Sant Cugat s'enfronta a la justícia


  • Comparteix:

Moment en que Francesc M. A. va denunciar el suposat instrusisme. Foto extreta de la versió digital de elPeriódico.cat

Moment en que Francesc M. A. va denunciar el suposat instrusisme. Foto extreta de la versió digital de elPeriódico.cat

El Col·legi de Metges de Barcelona s'ha personat com a acusació particular en contra l'home que, presumptament, ha estat dos anys exercint de metge sense ser-ho. El suposat doctor tenia quatre consultes repartides entre Barcelona i Sant Cugat, i el cas ha estat descobert a partir de la denúncia d'un dels seus pacients. El col·legi assegura que es tracta d'un fet molt excepcional.

Carles Ballester Rocati està imputat per un presumpte delicte d'intrusisme professional i un altre de falsedat documental pel Jutjat d'Instrucció número 26 de Barcelona. El fals metge es presentava com a sofròleg, una especialitat de la medicina psicosomàtica.

El secretari del Col·legi de Metges de Barcelona, el doctor Jaume Padrós, assegura que casos com aquest són molt excepcionals.

Doctor Jaume Padrós

Són fets bastant excepcionals. Per sort, a Catalunya els casos d'intrusisme són molt excepcionals.


Segons el diari 'El Periódico', el pacient que va alertar del cas va recórrer als serveis del presumpte metge per problemes de parella, i va estar dos anys prenent-se diàriament la medicació que li prescrivia. La seva dona també va iniciar teràpia amb el suposat doctor i, des de feia un any, la dona i els seus dos fills convivien amb el fals metge. El denunciant va acudir al Col·legi de Metges per denunciar un cas de falta d'ètica del doctor, on va descobrir que no estava col·legiat.

El doctor Jaume Padrós ha recordat que, en cas de dubte, qualsevol pacient pot acudir al Col·legi de Metges per comprovar que un professional disposa del títol corresponent.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És terrible el dolor que deu estar passant aquest pacient. Hi ha una doble perversió el que ha fet aquest suposat fals metge,per una banda jugar amb la salut d\\'una persona i per altre aprofitar-se de tota la informació que com a metge disposava per intimar amb una pacient seva i dona d\\'un altre pacient. Tots els seus pacients haurien de fer el mateix,jugar amb la salut és molt seriós i fets com aquest haurien de ser sempre denunciats.Espero que el col.legi de metges,entre altres coses com a vetllador de la salut pública,i la justicia li doni la pena que es mereix.

esther. Enviat el 7/nov/08


Quina injustícia més gran,aquesta persona hauria d'estar tancada a la presó i no voltar lliurement medicant i tractant a persones. Espero que es prenguin mesures per evitar que aquest tipus d'individu faci mal a la societat.

núria. Enviat el 7/nov/08


Yo también opino que todos los pacientes deberian denunciar,no nos podemos quejar de nuestros derechos si no los hacemos valer en situaciones donde los actos delictivos no pueden quedar inpunes. Espero que esa mujer sepa en manos de quien se ha puesto y lo más importante en manos de quien estan sus hijos. Ese supuesto falso médico debe de ser un gran manipulador y por consiguiente una nefasta influencia para unos niños pequeños.

encarna. Enviat el 7/nov/08


Como profesional de sanidad me indigna que semejantes sujetos se aprovechen de la vulnerabilidad de los pacientes. La salud es lo más preciado que disponemos los humanos y un individuo,sin ningún tipo de formación,que sea capaz de jugar al gran médico tiene que pagar con prisión.

manel. Enviat el 7/nov/08


Ese paciente es un valiente y todos los demas pacientes tendrian que hacer un frente común. En otros paises acciones como estas son denunciadas sistematicamente por los implicados,aquí seguro que más de uno intentarà escurrir el bulto para no ser "molestado" y así sujetos de dudosa ética pueden vivir a costa de los demás estafando y engañando.La denuncia evita que individuos de esa calaña sigan actuando. Espero que justicia cunpla con su labor con todo rigor.

maria. Enviat el 7/nov/08


Caram amb la noticia i a casa nostra potser molt de nosaltres el coneixem de vista o inclús ha tractat algú conegut. Quina impotència que personatges d'aquesta mena visquin de l'engany continu. Que li caigui tot el pes de la justicia a sobre.

andrea. Enviat el 8/nov/08


El paciente en raros casos comprueba que el médico que a uno le trata este colegiado que haya unos títulos universitarios colgados en la consulta,que utilize un número de colegiado falso dan credibilidad de cara al paciente,que persona puede imaginar que todo es mentira. Es un personaje sin ningún tipo de ética y moral,la gran mayoria de nosotros tenemos trabajos honrados donde no vivimos a costa de los demás y cuando se dan casos así justicia ha de hacer justicia.

mercedes. Enviat el 8/nov/08


Vaya sin verguenza. Este tio se merece lo peor del mundo. A ver si se pudre en la carcel porque si fuera yo y me lo encuentro por la calle lo mato. Esta gente son la mugre de la sociedad, espero que le caiga un castigo ejemplar.

jose. Enviat el 8/nov/08


Qui trenca la ratlla de les normes que la societat te establertes ha de pagar amb presó. No es poden tolerar personatges que es creguin tant llestos per viure de l'engany durant anys i de jugar amb la salut i els sentiments dels altres.

carme. Enviat el 8/nov/08


Ara s\'ha descobert però a saber quantes vegades més aquest individu a intimat amb pacients,ha fet ús i abús d\'una professió inventada,ha jugat amb la salut dels altres,ha estafat,enganyat,manipulat i a sobre es queda amb la casa,dona,fills i pensió del pacient, com pot permetre la exdona aquesta situació?.AIXÓ ÉS INTOLERABLE.

cris. Enviat el 9/nov/08


No se si son excepcionales estos casos,pero lo que si denota es un tipo de personalidad"muy especial",afortunadamente sólo unos pocos son capaces de aprovecharse de esta manera de los demás y de destruir la vida de los otros sin ningún tipo de compasión. Estoy seguro que el tipo en questión sería "encantador"con los demás.Y ahora...Oh,sorpresa,resulta ser una manzana podrida.Un desalmado así merece la cárcel.

juan. Enviat el 10/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.