El llibre 'L'Abans de Sant Cugat' estarà enllestit al setembre de l'any vinent


Temes relacionats

Divendres surt la primera entrega de 'L'Abans de Sant Cugat' (24/set/08)


  • Comparteix:

El llibre complet 'L'Abans de Sant Cugat', que recorre en imatges la història de la ciutat, estarà enllestit i a les llibreries el setembre de l'any que ve. L'obra, editada per Efadós, constarà de 900 fotografies que il·lustraran el període del 1880 al 1965. Ja s'han publicat sis fascicles del llibre i la direcció del projecte ha recopilat més de 4.500 fotografies de més de 200 famílies santcugatenques.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha rebut aquest dimecres al vespre al Claustre del Monestir uns 150 santcugatencs que han participat en l'Abans de Sant Cugat' aportant fotografies quotidianes del seu arxiu familiar. Les imatges són les peces del trencaclosques que ha de convertir-se en un recorregut per la història del poble de Sant Cugat. Una projecte que encapçala Efadós i que ja ha donat resultats a una seixantena de localitats de Catalunya.

Montserrat Rumbau és coautora de l'obra, juntament amb Joan Troyano. Escoltem Rumbau.

Montserrat Rumbau

És un projecte molt bonic, sobretot el fet que les famílies t'obrin les portes de casa seva.


Tot i que el llibre final inclourà 900 fotografies, els autors han explicat que ja n'han recollit més de 4.500 i que s'arribarà a les 5.000. En total, seran 50 fascicles els que completaran l'obra, que es pot comprar sencera l'any que ve o per fascicles, que ja se n'han publicat sis. Totes les fotografies es podran consultar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat durant la recepció la riquesa de les fotografies per a la història de la ciutat.

Lluís Recoder

En el llibre i en les fotografies veiem com Sant Cugat encara té viu el poble que era i les persones que han arribat més tard ho han de fer seu.





Montserrat Rumbau ha explicat que continuen recopilant fotografies i treballant per acabar 'L'abans de Sant Cugat'. Els interessat en aportar imatges s'han de posar en contacte amb el Museu de Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.