Els equipaments educatius i sanitaris, prioritats dels partits polítics de la ciutat


  • Comparteix:

Els partits polítics coincideixen en la proposta de creació de nous equipaments adreçats als més petits, com escoles bressol, i a la gent gran, com una llar d'avis i equipaments sanitaris. Totes les formacions, excepte Convergència i Unió (CiU), s'han donat cita aquest diumenge a la Plaça d'Octavià, on han pogut donar a conèixer la seva activitat.

ICV-EUiA, centra la seva proposta pels nous equipaments en l'àmbit educatiu. Els ecosocialistes veuen necessària la implantació de noves escoles bressol i noves escoles de primària.

Així ho explica el portaveu municipal d'ICV-EUiA, Xavier Boix.


Xavier Boix

Si volem un ensenyament públic on hi hagi més alumnes que en el privat són necessàries més escoles bressol i d'educació primària.



Els socialistes aposten pels equipaments adreçats a la gent gran i els joves. El PSC reclama també la igualtat de serveis i equipaments entre Sant Cugat i els seus districtes.

Escoltem el portaveu municipal del PSC, Salvador Gausa.


Salvador Gausa

Per fer un ciutat més completa són necessaris els equipaments culturals.



ERC pren com a prioritària la sanitat. Els republicans veuen necessària la construcció d'un nou CAP i un nou hospital, a més de l'ampliació de serveis a la salut per tal de posar les bases a la implantació d'equipaments socials i culturals. Una de les activitats que han centrat la Mostra al stand d'ERC ha estat la visita del Secretari General de Cultura i Mitjans de Comunicació, Lluís Noguera i Jordana, que ha valorat molt positivaments la iniciativa de la Mosta d'Entitats.


Lluís Noguera

Estic sorprés i molt agradablement. La gent de les entitats realment es creu la Festa de la Tardor.



El PP aposta per un ensenyament públic per fer front a la crisi. La gent gran pren una importància especial pels populars, que demanen una nova llar d'avis a la ciutat.

Així ho explica la portaveu del Partit Popular a Sant Cugat, Berta Rodríguez.


Berta Rodríguez

En aquest moment de crisi són necessàries escoles bressol. Per una altra banda, esperem aconseguir una nova llar per la gent gran



Dins les formacions sense representació al consistori, el Partit Republicà Català troba mancances en les propostes per a joves. La formació vol remarcar la creació d'un equipament que s'encarregui de la difusió de la història de Catalunya, aprofitant l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Escoltem la portaveu municipal de RC, Núria Vilà.


Núria Vilà

Aprofitant que tenim l'Arxiu Nacional de Catalunya, es podria implantar un equipament de promoció de la història de Catalunya per tal d'atreure gent de la resta del territori.



La CUP ha qualificat de merament 'consultiu' el procés de creació de nous equipaments. La formació considera que la iniciativa no arriba a ser participativa. La cultura centra la demanda de la formació.

Ho explica la portaveu municipal de la CUP, Laura Alegre.


Andrea Alegre

Sant Cugat necessita molts equipaments, però trobem que el procés que s'esta duent a terme és més consultiu que participatiu.



De la seva banda, CiU no ha participat a la Mostra d'Entitats d'enguany. Tot i així, el vicepresident de la coalició a Sant Cugat, Jordi Puigneró, ha destacat la necessitat d'uns jutjats i un hospital de referència.

L'escoltem.

Jordi Puigneró

Creiem que hi ha dos equipaments trascendentals que la ciutat no té. El primer d'ells són uns jutjats. El segon és un hospital de referència






La Mostra d'Entitats ha donat cabuda a la representació de gairebé tots els partits polítics i entitats de la ciutat durant la jornada de cloenda de la Festa de la Tardor.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.