Crítiques de l'Esbart a Celo XXI per la paràlisi de les obres de la seu de l'entitat


Temes relacionats

Promusa estudia comprar el solar on hi haurà la seu de l'Esbart per desbloquejar-ne la construcció ( 4/nov/08)

Nostàlgia a l'Esbart per l'enderrocament de la façana de l'antiga seu de l'entitat (12/mar/08)

Comencen les obres d'enderrocament de l'antiga seu de l'Esbart ( 5/des/07)

L'Esbart Sant Cugat comença el nou curs al local provisional de l'Avinguda Lluís Companys ( 2/oct/06)

L'Esbart s'acomiada del seu local amb una festa plena d'emotivitat (10/jul/06)

L'Ajuntament pagarà 42.000 euros en la compra de la nova seu de l'Esbart (14/mar/06)

L'Esbart Sant Cugat mantindrà la seva seu ( 4/mar/06)


  • Comparteix:

L'Esbart critica Celo XXI per tenir aturades les obres de l'edifici del carrer Migdia que hauria d'acollir la seu de l'associació i acusa la promotora d'haver-los enganyat durant tres anys. Celo XXI ha confirmat l'aturada dels treballs i ha dit que veuria amb bons ulls l'entrada de Promusa com a promotor del projecte, tal com proposa l'àrea de Territori i l'equip de govern.

L'Esbart ha iniciat una campanya de mobilització per aconseguir de nou la seu del carrer Migdia després que la promotora Celo XXI tingui l'obra de construcció aturada. Sota el lema 'La constructora enganya, l'Ajuntament calla i l'Esbart balla, on?', l'associació busca una solució a la manca d'una seu.

Segons la presidenta de l'entitat, Imma Bové, la promotora encarregada de construir un nou edifici de pisos on l'entitat també havia de tenir el seu espai els ha 'enganyat'. Bové ha criticat de la mateixa manera a l'Ajuntament.

Imma Bové

Grup XXI enganya perquè portem tres anys amb tot un procés que ens han estat marejant amb diferents preus i l'Ajuntament calla. No hi hagut mai un posicionament clar.


Fa uns dies la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, va explicar a Cugat.cat que l'empresa municipal Promusa contemplava comprar el solar de la futura seu de l'Esbart Sant Cugat, ubicada entre els carrers Migdia i Sant Medir.

El conseller delegat del Grup XXI, al qual pertany Celo XXI, Santi Vila, ha confirmat la paralització del projecte per la situació d'estancament del mercat immobiliari. Vila ha dit que veu amb bons ulls l'entrada de Promusa si serveix per desbloquejar la situació amb un bon acord per tothom.


Santi Vila

Nosaltres el que volem és donar sortida al tema. Per tant, si ens posem d'acord amb Promusa i l'Esbart, seria una bona solució.



L'alcalde, Lluís Recoder, ha reconegut que aquesta situació és un problema greu, però ha recordat que es tracta d'un incompliment d'un contracte privat entre entitats privades. Tot i això, Recoder ha dit que l'Ajuntament és conscient del conflicte però que no té una 'vareta màgica' per solucionar-ho.


Lluís Recoder

Aquí hi ha un problema entre privats que té una repercussió social. Com a Ajuntament farem el que estigui en les nostres mans.


L'alcalde ha recordat que el consistori té mitjans limitats i que la solució que s'apliqui amb una entitat ha de ser aplicable a totes les altres.

Les obres per enderrocar la seu de l'Esbart Sant Cugat van començar el desembre de 2007 i la previsió era que s'allarguessin entre un any i un any i mig. La promotora Grup XXI era l'encarregada de construir un nou edifici de pisos on l'entitat també hi havia de tenir el seu espai. Actualment l'Esbart assaja a l'antic gimnàs Olimpo, ubicat a l'avinguda de Lluís Companys.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És una vergonya que hi hagin espais municipals gestionats per empreses privades, com piscines i zones esportives, però encanvi per a una entitat sense ànim de lucre, que treballa per a la cultura i que te més de 400 alumnes, res de res... Quan eren vaques gordes els equipaments culturals pel poble no van arribar, ara com no han fet els deures... ja és massa tard... Això si, vinga a fer rotondes i mega-barris que ara no pot mantenir ningú!

Carles. Enviat el 11/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.