La vaga contra la Llei d'Educació té un seguiment escàs a les escoles de Sant Cugat


Temes relacionats

Els sindicats d'educació continuen sense posar-se d'acord sobre la vaga del 13-N (29/oct/08)

La USTEC qualifica de 'farsa' les negociacions per la Llei d'Educació (29/jul/08)

El sindicat USTEC es mostra caut amb l'avantprojecte de la futura Llei d'Educació ( 1/mai/08)

La participació a la vaga arriba al 70% a les escoles i al 35% als instituts, segons el sindicat USTEC (15/feb/08)

Els serveis mínims de la vaga de mestres garantiran l'acollida dels estudiants, però no l'activitat docent (13/feb/08)

CCOO valora l'acostament del govern respecte la Llei d'Educació però manté la vaga del 14-F (31/gen/08)


  • Comparteix:

Imatge de la vaga dels mestres del febrer

Imatge de la vaga dels mestres del febrer

La vaga de docents convocada pel sindicat USTEC contra la Llei d'educació de la Generalitat té un seguiment mínim als centres educatius de la ciutat. A la meitat dels CEIP, cap professor se suma a la protesta, mentre que a la resta de les escoles els vaguistes són minoritaris, excepte al CEIP Turó de Can Mates, on són clara majoria. Als instituts, el seguiment també és escàs. Diversos centres han matisat, però, que el seguiment mínim de la convocatòria no implica l'acceptació de la Llei d'educació.

Cinc CEIP ja han avançat que fan classe amb normalitat. Aquestes escoles són L'Olivera, La Floresta, el Joan Maragall, el Ciutat d'Alba i el Ferran i Clua.

L'impacte de la vaga és escàs al Pins del Vallès, el Collserola i el Catalunya. En cap d'aquestes escoles, que tenen plantilles superiors a la trentena de professors, no hi ha més cinc de docents que se sumin a la protesta.

Les escoles on el seguiment de la vaga és més elevat són Turó de Can Mates, on només un mestre fa classes amb normalitat, el Pi d'en Xandri i el Gerbert d'Orlach. Al Gerbert d'Orlach, 14 dels 37 professors fa vaga, mentre que al Pi d'en Xandri ho fan nou de 35. Els dos centres asseguren haver informat d'aquesta situació les famílies i garanteixen els serveis mínims a les aules.

Als instituts, també es preveu un seguiment de la vaga més aviat escàs. En cap d'aquests quatre centres públics de la ciutat, el nombre de professors vaguistes supera la mitja dotzena. Això sí, en els instituts, alguns alumnes respondran a la crida dels sindicats d'estudiants per sumar-se a la mobilització prevista a Barcelona.

El sindicat USTEC-STES espera que el seguiment de la vaga sigui d'un 35% al conjunt de Catalunya. La seva portaveu, Rosa Cañadell, atribueix la baixa participació al fet que la convocatòria no sigui unitària.

Rosa Cañadell

El fet que no hi hagi unitat sindical fa que molta gent es desanimi.


De la seva banda, CCOO afirma que no participarà de la protesta perquè farà una 'mobilització social' el 30 de novembre al Parlament. Escoltem la secretària general de la federació d'ensenyament de CCOO, Montse Ros.

Montse Ros

La llei està al Parlament, que no ens ha negat mai la possibilitat de negociar. El dia 30 els explicarem les necessitats i les solucions per a l'educació del país.



A mitjans de febrer, tots els sindicats de l'ensenyament ja van fer vaga com a mesura de protesta en contra de les bases de la futura llei. Aleshores el 78% dels mestres de les escoles públiques de primària de Sant Cugat es van afegir a les mobilitzacions. En aquella ocasió, alguns centres van demanar a les famílies que no portessin els alumnes als centres perquè no podien garantir els serveis mínims.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Al CEIP Turo Can Mates el seguiment per part dels mestres és gairebé total, no hi ha classes. Recomano a Cugat.cat d\'informar-se millor abans de publicar notícies incertes. Gràcies.

usuari13Nov. Enviat el 13/nov/08


recomano al usuari 13 de novembre que llegeixi millor les informacions. Ja es diu que al Turo de can Mates tothom fa vaga excepte 1 professor...

hola13nov. Enviat el 13/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.