Prop de 100 valldoreixencs es reuneixen amb els Mossos d'Esquadra per aprendre com evitar robatoris


  • Comparteix:

Un centenar de valldoreixencs han assistit a la trobada amb agents dels Mossos d'Esquadra per conèixer mesures preventives per evitar robatoris. Reforçar les portes i les finestres amb marcs i reixes, posar tancaments d'alta seguretat de diversos punts a les portes i tancar amb dues voltes de clau són algunes de les recomanacions proporcionades per incrementar la seguretat. Els agents han explicat que els robatoris en domicilis han disminuït aquest últim any al territori, però han reconegut que Valldoreix és un indret 'atractiu' pels lladres per la tipologia d'habitatges.

Els agents del cos policial han explicat que cal delimitar una àrea de seguretat al voltant de cada casa, canalitzar la possible intrusió i adaptar la seguretat en funció del domicili. Segons els mossos, s'han de posar traves als lladres en els diversos accessos ja que la pèrdua de temps ajuda a enxampar-los o a frustrar el robatori.

Per fer-ho, diuen els agents, cal tancar sempre la porta amb dues voltes de clau per evitar el mètode de la 'radiografia' i reforçar les portes i finestres amb marcs per evitar les palanques. Les reixes també poden ajudar a incrementar la seguretat, sobretot si estan a menys de 10 centímetres de la finestra, ja que d'aquesta manera no hi cap el tradicional 'gat' o palanca i no es poden arrancar.

Els tancaments de seguretat de diversos punts o els pestells reforcen els accessos i són més segurs que el fet de posar diversos panys a diferents alçades, segons han explicat els mossos.

Àlex Purroy, de la comissaria de Sant Cugat, ha reconegut que el territori de Valldoreix és 'atractiu' per fer intrusions, però ha fet una crida a la tranquil·litat ja que els robatoris han disminuït.

Àlex Purroy

El nivell adquisitiu de Valldoreix també l'ha fet més atractiu. Els nostres números ens diuen que des de fa un any els robatoris han disminuït.


Els agents han explicat que és important no deixar les claus de casa o del cotxe a la vista dins domicili, o posades al vehicle, encara que estigui en un pàrquing privat. Tampoc és recomanable, segons els mossos, amagar les claus a l'exterior ni deixar objectes de valor ni efectiu a casa quan marxem de vacances. En aquests casos, és millor evitar difondre que marxem, posar càmeres de vigilància o 'placebo', i demanar que algú reculli la correspondència quan som fora.

La xerrada, organitzada per l'àrea de Seguretat Ciutadana de l'EMD, ha tingut lloc aquest dimarts al vespre a la Nau de Cultura de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.