El treball guanyador de la beca 'Dona Informació' analitzarà la situació del col·lectiu femení a l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder ha presidit l'acte de lliurament de la beca 'Dona Informació'

L'alcalde Lluís Recoder ha presidit l'acte de lliurament de la beca 'Dona Informació'

Durant tot el període democràtic, tots els alcaldes de Sant Cugat han estat homes, i la presència de la dona al consistori només arriba al 17 per cent. Aquests són alguns dels punts de partida de l'estudi 'Participació política de la dona a Sant Cugat' que es desenvoluparà en els pròxims 6 mesos amb la beca Dona Informació.

La segona edició d'aquesta beca ha atorgat 1.800 euros a dues politòlogues i una sociòloga que s'encarregaran d'analitzar les polítiques d'igualtat de gènere de l'Ajuntament i altres factors que condicionen la implicació de la dona a la vida política. Segons la tinent d'alcalde de Serveis Generals, Mercè Conesa, aquest projecte connecta amb l'estudi de la primera edició, i que va posar de manifest les dificultats per conciliar la vida familiar i laboral de la dona:

Mercè Conesa

D'aquest primer estudi ja es deriva que hi ha una participació de la dona en l'àmbit domèstic i que é poca presència en altres àmbits, com per exemple el polític


Conesa també ha subratllat la importància d'aquest estudi, que per primera vegada, aportarà dades empíriques de la presència femenina a la política municipal. Segons han explicat les guanyadores de la beca, la dona participa a l'espai públic de forma molt diferent, i el seu objectiu és identificar perquè es produeixen aquestes desigualtats. Ho explica Núria Foj:

Núria Foj

La nostra intenció seria arribar a entendre perquè hi ha aquesta poca participació de la dona


Per la seva part, l'alcalde ha remarcat la necessitat de fomentar polítiques d'igualtat de gènere i d'oportunitats des de l'Ajuntament, començant pels estudis que permetin conèixer la situació actual. A l'acte d'entrega de la beca també hi ha participat una representant de l'Institut Català de la Dona, Rosa Ripoll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.