Sant Cugat diu l'últim adéu al pare Miquel Batllori


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat acollirà aquest matí el funeral en memòria de l'historiador i erudit Miquel Batllori. Després de la missa solemne, les despulles seran traslladades al cementiri del Centre Borja, on Batllori va passar els últims anys de la seva vida. Durant tot ahir personalitats del món polític i cultural es van acostar al Centre Borja per dir l'últim adéu a un dels pocs humanistes que quedaven a Europa.

Miquel Batllori i Munné moria a l'edat de 93 anys a causa d'un procés gripal que va complicar-se a última hora. Per la capella ardent que s'ha instal.lat durant tot avui al Centre Borja han desfilat nombroses personalitats del món eclesial, acadèmic i polític.

Després de passar 40 anys al Vaticà, el pare Batllori va triar el Centre Borja per encarar la recta final de la seva vida. Van ser dos, els anys que va compartir amb els companys jesuïtes, que el recorden per la seva vessant humana i la seva faceta investigadora. De la mateixa opinió és l'alcalde Lluís Recoder:

Lluís Recoder

La seva pèrdua és irrellevable i posseïa una gran catalanitat


Una altre personalitat de l'àmbit local que ha volgut acomiadar-se de Miquel Batllori, ha estat Josep Maria Sans Travé, director de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Travé ha comentat que Batlllori havia d'inaugurar un cicle que l'ANC i els Amics de la Unesco volien dedicar a personalitats del món cultural que vivien a Sant Cugat:

Josep Maria Sans Travé

Ell va acceptar inaugurar aquesta conferència, però va demanar que fos breu i que assistiria, sempre i quan fos viu


Un altre santcugatenca que s'ha desplaçat al Centre Borja és l'escriptora Marta Pessarodona, que va mantenir una estreta relació amb Batllori durant la seva residència a la ciutat. Pessarodona ha explicat com va rebre la noticia de la seva mort:

Marta Pessarodona

Estava corregint la imprempta d'una conferència que li vaig encarregar quan vaig rebre la notícia. És una gran pèrdua


Altres personalitats de la plana política i cultural santcugatenca han desfilat al llarg de tot avui per la capella ardent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.