La justícia dictamina, poc abans de morir, que Serafina Cruz no hauria d'haver estat desnonada


Temes relacionats

La veïna a punt de ser desnonada compareix avui davant del jutge (18/gen/07)

L'Ajuntament es veu impotent per ajudar una dona de 82 anys a punt de ser desnonada ( 2/feb/06)


  • Comparteix:

Serafina Cruz en una imatge d'arxiu

Serafina Cruz en una imatge d'arxiu

La justícia ha dictaminat que Serafina Cruz, veïna de Valldoreix desapareguda recentment, no hauria d'haver estat desnonada. Cruz va perdre la propietat de la seva vivenda fa tres anys després que fos subhastada per pagar els deutes del seu fill. La veïna, que va viure en una residència a Valldoreix els últims mesos de la seva vida, era la legítima propietària de la finca, segons la sentència.

Serafina Cruz havia viscut més de 40 anys al número 123 de l'avinguda del Baixador de Valldoreix. La seva vivenda va ser subhastada fa tres anys per saldar els deutes contrets per un dels seus fills amb una entitat financera, després que ella cedís en vida la vivenda als seus dos fills amb la condició que es farien càrrec d'ella i que no farien cap actuació a la casa sense el seu consentiment.

Fa dos anys, el comprador va reclamar la seva propietat, de manera que la dona va ser desnonada sense que l'Ajuntament hi pogués fer res.

Cruz va viure a la residència fins que va haver de ser ingressada a la Mútua de Terrassa per una embòlia. Quan va sortir de l'hospital es va aconseguir que ingressés en una residència a Valldoreix on havia viscut tota la vida.

L'estiu passat, la justícia va dictaminar finalment que la veïna de Valldoreix era la propietària de la vivenda. Serafina Cruz va morir un mes i mig després de saber la notícia. Escoltem la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny.

Carmela Fotuny

Finalment la Serafina ha tingut una resolució de la sentència favorable. Ens sap greu que no hagi pugui viure amb condicions dignes.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha lamentat el procés i ha dit que 'la justícia lenta no és justícia'. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

La justícia lenta no és justícia. Lamento moltíssim que hagi passat això.


L'Ajuntament, a través de l'àrea de Serveis Socials, ja coneixia el cas des de fa temps. Serafina Cruz havia passat per mals moments anteriorment, quan es va veure obligada a buscar menjar als contenidors. Després va acollir-se a l'oferta d'utilitzar el centre de dia de la Residència Sant Cugat, però posteriorment va abandonar-lo per decisió pròpia.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La justicia, com sempre, no fa honor al seu nom i arriba tart, es una llástima.

Yolanda. Enviat el 1/des/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.