Recoder demana la reforma de la Constitució espanyola per abolir la pena de mort a l'Estat


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, demana una reforma de la constitució espanyola per abolir la pena de mort, que es contempla en cas d'excepció. Recoder ha fet aquesta petició durant l'acte organitzat per Amnistia Internacional aquest divendres a la plaça d'Octavià dins la campanya mundial 'Ciutats per la Vida'.

L'abolició de la pena de mort és el principal reclam d'Amnistia Internacional en la seva campanya 'Ciutats per la Vida'. Sant Cugat s'ha sumat aquest divendres a la iniciativa amb la projecció d'espots de l'associació als murs del Monestir. L'escriptora Asha Miró ha estat l'encarregada de llegir un manifest fent referència a diverses figures condemandes a mort arreu del món, entre elles, Salvador Puig Antich. La plaça d'Octavià ha acollit també una recollida de signatures per l'amnistia de Pablo Ibar, l'única persona de nacionalitat espanyola condemnada a mort a Florida (EUA) per un pressumpte assesinat en aquest estat.

Ho explica la coordinadora d'Amnistia Internacional a Sant Cugat, Montse Garriga.

Montse Garriga

En aquests moments n'hi han més de 20.000 persones al corredor de la mort en tot el món. Una d'elles és Pablo Ibar, que està pendent a Florida de una revisió del seu cas per finals d'any.



L'alcalde, Lluís Recoder, ha aprofitat l'acte per fer una crida a l'abolició de la pena de mort a la Constitució Espanyola.

Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

No podem dir que el nostre estat hagi abolit totalment la pena de mort. Aquest és un objectiu que ens hem de plantejar totes aquelles persones que creiem en la vida i volem l'abolició total de la pena de mort arreu del món.



Amnistia Internacional continuarà recollint firmes a favor de Pablo Ibar fins finals d'any, moment en què l'estat de Florida revisarà el seu cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.