Els 7ns Premis d'Arquitectura posen de manifest la manca d'innovació


Temes relacionats

Edificis a les avingudes Bilbao i Gràcia, guanyadors del Premi d'Arquitectura (12/nov/07)

El V Premi d'Arquitectura constata un augment de la qualitat de les construccions (27/nov/06)

El jurat del IV Premi d'Arquitectura es mostra decebut per les propostes de cases plurifamiliars (14/nov/05)


  • Comparteix:

Un edifici al carrer Abella, en categoria plurifamiliar, i un conjunt d'oficines a la carretera de Roquetes en categoria d'edificacions no destinades a habitatge són els guanyadors de la setena edició dels Premis d'Arquitectura que organitza l'Associació de Propietaris de Sant Cugat. Enguany, s'han seleccionat una trentena de projectes, tot i que finalment la categoria d'habitatges unifamiliars ha quedat deserta. El jurat, en canvi, ha decidit fer una menció honorífica a una casa unifamiliar ubicada a l'avinguda d'Antoni Griera de les Planes. L'entrega de premis s'ha fet aquest divendres al restaurant Can Cabassa amb una assistència d'una vuitantena de persones.

Fins a l'últim moment, el jurat ha mantingut en secret els guanyadors d'aquesta setena edició. Finalment, l'organització ha concedit dos de les tres categories convocades, per la manca d'innovació en els projectes.

El president de l'Associació de Propietaris de Sant Cugat, Josep Maria Ros, valora el conjunt d'obres presentades.


Emili Rei

Desgraciadament la majoria d'arquitectes de Sant Cugat encara construiexen amb un estil molt estàndard.




El jurat ha valorat aspectes com la llum, la solució a la topografia i els materials. Els arquitectes guardonats expliquen els seus projectes.


Arquitectes

Donava un cert joc volumètric amb la façana i gens compacte. / La gràcia de la casa és que era un projecte amb molt desnivell i la vam adaptar a la tipografia. / Són tres bloc col·locats en un terreny amb cantonada.



La selecció dels projectes es tria entre el total d'habitatges nous que s'han construït durant el 2006. L'objectiu és reconeixer de manera simbòlica i honorífica la qualitat dels projectes i incentivar una arquitectura de qualitat. Els premis compten amb la col·laboració de l'Ajuntament i l'esponsorització de l'empresa Opel Autocugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.