El pare Batllori descansa al cementiri del centre Borja després d'un sentit ofici fúnebre


  • Comparteix:

Les despulles del pare Miquel Batllori ja descansen al cementeri del Centre Borja, on va viure els últims anys de la seva vida. Més de 400 persones han assistit al funeral oficiat al Monestir, on el cardenal Ricard Maria Carles ha posat de relleu la vessant humana i intel.lectual del desaparegut historiador i tèoleg.

L'església de Sant Pere del Monestir s'ha omplert a vessar aquest matí per donar l'últim adéu al pare Batllori. La missa solemne ha començat puntual amb la lectura d'una semblança de Miquel Batllori, que ha donat pas a una pregària de l'arquebisbe Ricard Maria Carles. Escoltem un fragment:

Ricard Maria Carles

Batllori era un català de Roma i un romà català. Ha estat un puntal de la presència de Catalunya a Roma i de la presència de Roma a Catalunya


Centenars de santcugatencs han acudit al Monestir per acomiadar-se del pare Batllori. Alguns d'ells pertanyen a la vida associativa i cultural local, així com a la plana política, encapçalada per l'alcalde Lluís Recoder. L'alcalde ha dit que Batllori ha rebut l'adéu que es merexia:

Lluís Recoder

La representació que hi havia estava a l'alçada del que era ell; dels seus companys jesuïtes, de les institucions del nostre país i gent que l'admirava.


Fora de l'àmbit local, el funeral també ha comptat amb l'assistència de personalitats de la política catalana com el portaveu d'ERC, Joan Ridao; el líder del PSC, Pasqual Maragall; el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i el conseller en cap, Artur Mas. Mas ha lamentat que el país hagi perdut amb un gran català:

Artus Mas

Despareix una persona profundament catalana però alhora una persona admirada a nivell internacional i nivell universal


Al comiat, tampoc han faltat noms vinculats al món historiogràfic català, com el professor Joan Baptista Culla. L'historiador ha destacat que funerals com el del pare Batllori no es troben cada dia:

Joan B. Culla

Era una personalitat molt extraordinària en el terreny cultural però també humà.


Després del funeral, que ha durat una hora, les restes del pare Miquel Batllori s'han traslladat al cementeri del Centre Borja, on ha estat enterrat envoltat de familiar, amics i membres de la Companyia de Jesús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.