Creixen les activitats de Nadal, tot i reduir-se el pressupost gairebé a la meitat


Temes relacionats

L'Envelat desapareix aquest Nadal per la crisi econòmica ( 8/nov/08)


  • Comparteix:

Presentació de les activitats de Nadal a la sala de plens de l'Ajuntament

Presentació de les activitats de Nadal a la sala de plens de l'Ajuntament

Augmenten les activitats de Nadal a la ciutat, tot i la desaparició de l'envelat del parc Ramon Barnils i la reducció del pressupost per la crisi. En total, s'han programat una setantena d'activitats 'de gran qualitat', segons l'àrea de Cultura, malgrat que només s'hi destinaran 113.000 euros, gairebé la meitat de l'any passat.

Les activitats es repartiran entre l'interior i l'exterior de la Casa de Cultura, el Museu del Monestir, els districtes, el Teatre-Auditori i, en el cas de les esportives, el CEIP Joan Maragall.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, assegura que, tot i reduir a la meitat el pressupost respecte l'any anterior, s'han programat més activitats. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Escura

Les grans infraestructues de l'envelat s'han suprimit i s'han pogut reduir fins el 50% dels costos. Les famílies no trobaran a faltar el Nadal a l'envelat.



La majoria d'activitats, com els tallers i les titelles, estan dirigides a un públic infantil i familiar. Tot i això, també n'hi ha per a adults com el quinto de Nadal, que encara no se sap si es farà al Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC) o al Teatre la Unió.

Escura ha destacat que el desplaçament de les activitats de l'envelat al Museu i a la Casa de Cultura comporta un valor afegit, ja que tindran lloc en un entorn històric.

Xavier Escura

El valor afegit seria la compactació al voltant de la recuperació d'uns escenaris naturals i històrics com és el claustre del Monestir




Entre les activitats més destacades, hi sobresurt un taller de gravat en el qual els més menuts hauran de construir un capitell i visitar el claustre del Monestir. Una altra és l'intent d'assolir un rècord Guiness amb la construcció del 'tangram de l'esperança' que tindrà un total de 12.000 peces i es construirà a un dels pavellons de la zona esportiva de la Rambla del Celler.

Una altra de les activitats serà el concert de cloenda del cicle 'Mou-te a ritme Santcugatenc' que tindrà lloc a la Casa de Cultura el 23 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.