Els llums de Nadal ja il·luminen els carrers de Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat reduirà un 30% les emissions de CO2 dels llums de Nadal, segons l'Ajuntament (10/des/08)


  • Comparteix:

Més de 200.000 bombetes ja il·luminen els carrers de Sant Cugat des d'aquest dijous amb motiu de les festes de Nadal. Un acte a la plaça d'Octavià ha servit per encendre la il·luminació especial d'aquestes dates. L'enllumenat de Nadal comptarà aquest any amb més bombetes tipus LEDS i amb menys plafons lluminosos per reduir un 30% el consum energètic.

L'Ajuntament calcula que el consum energètic d'aquest any de l'enllumenat nadalenc serà un 30% inferior al de l'any passat gràcies a les bombetes LEDS i a la reducció dels plafons energètics. El consistori estima que d'aquesta manera es deixaran d'emetre gairebé quatre tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Ho ha destacat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluis Recoder

És una bona contribució de Sant Cugat en la lluita contra el canvi climàtic.



La tradicional encesa de les llums de Nadal ha anat acompanyada enguany per una xocolatada popular amb melindros, apte també pels celíacs.

En total, aquest any s'utilitzaran més de 200.000 microbombetes i tots els elements seran de fil lluminós i amb llum blanca. A més, els plafons seran d'alumini i modulables per facilitar la seva manipulació.

L'horari d'encesa d'aquest any serà entre les sis de la tarda i les onze de la nit, menys la nit i el dia de Nadal, el de Sant Esteve, Cap d'Any i el dia de Reis, que estaran encesos fins a les dues de la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.