Suport local a la Marató de TV3 per fer un crit d'atenció sobre les malalties mentals greus


  • Comparteix:

Les entitats que treballen amb les malalties mentals a Sant Cugat celebren que la Marató de TV3, que se celebra diumenge, se centri enguany en les malalties mentals greus. L'Associació de Familiars de Malalts Mentals i l'Associació de Transtorns d'Ansietat i Grups d'Ajuda Mútua aposten per la tasca de sensibilització i recorden que encara els manca molt de suport de les institucions i la ciutadania.

Les associacions de Familiars de Malalts Mentals i de Trastorns d'Ansietat i Grups d'Ajuda Mútua han explicat a Cugat.cat que la societat encara manté certa distància amb les persones que pateixen trastorns mentals i creuen que això se solucionaria si la població conegués millor aquestes malalties. Pensen que falten psicòlegs i treballadors socials per a malalts i família, i consideren necessari un major nombre de places als hospitals per a ingressos psiquiàtrics.

Luci Fornes, sòcia de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals, explica perquè les persones afectades per aquestes malalties encara pateixen aïllament social.

Lupe Fornes

Hi ha dos factors: el de la societat, que desconeix el que està passant, i el del malalt i la seva família, que sense voler també s'aïllen.


El president de l'Associació de Trastorns d'Ansietat i Grups d'Ajuda Mútua de Sant Cugat, Antonio Fermoso, parla de la creació d'una Taula de Malalties Mentals i la utilitat que tindria a la nostra ciutat.

Antonio Fermoso

La Taula de Malalties Mentals està bastant avançada. Hem tingut converses amb l'Ajuntament i imagino que es crearà l'any que ve.


La Marató de TV3 dedica l'edició d'enguany a les malalties mentals greus i aquest diumenge organitza centenars d'activitats a tot Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.