Lluís Tort, candidat a rector de la UAB, aposta per enfortir les relacions amb Sant Cugat


  • Comparteix:

Lluís Tort es presenta com l'alternativa

Lluís Tort es presenta com l'alternativa

El candidat a rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Lluís Tort aposta per enfortir les relacions de la universitat amb Sant Cugat. Tort, catedràtic de Fisiologia i representant de la renovació en les eleccions de dilluns, creu que la UAB ha de prioritzar ara les relacions amb la nostra ciutat i establir vincles amb altres centres universitaris, com Esade. Sobre el Pla Bolonya, Tort comparteix els seus objectius però critica la manera en què s'està aplicant en alguns plans d'estudis.

En una entrevista a Cugat.cat, Lluís Tort ha apostat per prioritzar l'expansió del campus investigador de la UAB a l'altra banda de l'autopista AP-7, a la zona limítrofe entre Cerdanyola i Sant Cugat. Aquest procés obligarà, segons Tort, a replantejar-se a mig termini qüestions com la mobilitat i les relacions amb aquests municipis. En aquest sentit, el representant de la candidatura de renovació al rectorat de la UAB proposa enfortir la relació amb la nostra ciutat.

Lluís Tort

Hauríem d'enfortir la relació amb Sant Cugat, que en els propers temps inaugurarà infraestructures docents importants.


D'altra banda, Lluís Tort ha defensat els objectius del Pla Bolonya, el procés de creació de l'espai europeu d'educació superior. Tort n'ha defensat aspectes com la mobilitat dels estudiants i la reorganització dels estudis, però ha criticat la manera en què els governs de l'Estat i la Generalitat n'han planificat l'aplicació.

Lluís Tort

A Espanya i Catalunya l'aplicació s'ha fet tard. A més, no hi ha hagut prou informació als estudiants i a la comunitat universitària.


Cugat.cat s'ha intentat posar en contacte amb l'altra candidata al rectorat de la UAB, Ana Ripoll -actual vicerectora de l'equip sortint- però no ha aconseguit concertar una entrevista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.