Sant Cugat fa la seva aportació a la campanya d'emergència d'aliments per al poble Sahrauí


  • Comparteix:

L'acte d'acomiadament es va fer a la plaça Espanya de Barcelona

L'acte d'acomiadament es va fer a la plaça Espanya de Barcelona

L'Ajuntament de Sant Cugat ha participat a la campanya d'emergència d'aliments per al poble Sahrauí, que ha enviat 300 tones de productes de primera necessitat i 12 tràilers als camps de refugiats de Tindouf, al sud d'Argèlia. A l'acte d'acomiadament del comboi s'ha criticat la doble vara de mesurar de les Nacions Unides, que encara NO ha aplicat les seves resolucions a favor del referèndum d'autodeterminació d'aquest poble.

Aquesta campanya es du a terme cada any, però la situació s'està agreujant per una sequera que afecta la zona des de fa 4 anys. El delegat del Front Polisario a Catalunya, Emborik Ahmed ha agraït la mostra de solidaritat del poble català, però ha criticat que l'ONU no doni compliment a les resolucions que, des de l'any 66, s'han fet per convocar un referèndum a l'autodeterminació:

Emborik Ahmed

Hauríem de treure del nostre vocabulari el terme autodeterminació i parlar ja d'independència


Per la seva part, l'alcalde Lluís Recoder, com a vice-president de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí ha destacat les reiterades mostres de solidaritat davant d'aquest conflicte:

Lluís Recoder

És una bona mostra de la sensibilitat que hi ha a Sant Cugat per la causa sahraui


Durant l'acte d'acomiadament, s'ha llegit un manifest contra l'abandó del govern Espanyol cap al poble sahrauí i el desordre mundial que permet que s'incompleixin les resolucions de l'ONU mentre la indústria militar i petrolera decideixen el destí de les nacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.