El CASC crida al boicot als productes israelians


  • Comparteix:

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) promou el boicot contra productes israelians per protestar contra l'atac d'Israel a la franja de Gaza, a Palestina. El col·lectiu considera que d'aquesta manera es pot castigar l'Estat hebreu no només d'una manera econòmica sinó també cultural.

El membre del CASC Xavier Araujo ha explicat a Cugat.cat l'objectiu d'aquest boicot.

Xabier Araujo

Hem de promoure un boicot cultural i econòmic a un llistat de productes israelians o bé a empreses relacionades amb aquest tipus de productes.


L'any 2004, amb motiu de la invasió de l'Iraq, es va crear la web boicotpreventiu.org, que recull un llistat d'empreses que poden ser boicotejades pels seus interessos militars o les seves relacions amb estats que promouen guerres. D'altra banda, el CASC manté una altra web, nodo50.org/casc, que tracta diàriament el conflicte al Pròxim Orient, entre altres temes.

De la seva banda, el president de la Fundació Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveras, ha valorat positivament campanyes d'aquest tipus, tot i que ha dubtat de la seva eficàcia. Són declaracions a la tertúlia de Ràdio Sant Cugat.

Arcadi Oliveras

Els èxits d'aquests boicots són sempre molt relatius perquè la gent no va al mercat amb la llista de 50 productes potser és més efectiu centrar-se en un.


El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) ha participat aquest dimecres a la reunió convocada per la plataforma Aturem la Guerra de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Atenció que Israel es també atacada des de el Libano!!!

Manipulació. Enviat el 8/gen/09


Em sembla bé el boicot als productes d\'empreses sionistes, però dues consideracions: 1- No tots els israelians són sionistes 2- També promourem el boicot als productes palestins pel fet que estan governats pels assassins integristes de Hamas que maten població civil israeliana?

Genís. Enviat el 8/gen/09


diria que els palestins no produeixen gaire

haram. Enviat el 8/gen/09


Per Genís Difícilment podríem boicotejar productes palestins, els israelians han destruït totes les seves empreses i els roben les terres de cultiu o les separen amb el mur. El boicot és promogut també per israelians no sionistes, que per desgràcia són una mínima part de la població israeliana, si descomptem el 20% de població palestina que viu dins d'Israel (pel moment).

Antisionista. Enviat el 8/gen/09


Haram tiene totalmente razon!! La mayoria de israelis no estan a favor de la guerra y no hay que olvidar el objetivo principal del Hamas: destruir a Israel. El integrismo es el veritable asesino. En lugar de manifestarse en contra de la guerra con la bandera palestina, habria que manifestarse por la paz con la bandera israeli y la bandera palestina juntas. El unico simbolo que hizo avanzar la paz por esta region del mundo fue el acuerdo Rabin-Arafat en 95 y tenemos la obligacion de volver a tener un acuerdo de este tipo. Sera la unica manera de luchar contra la guerra y contra el integrismo.

bemim25. Enviat el 8/gen/09


també hamas? hamas és avui el que és, perquè durant els anys 90 a l'Estat d'Israel li interessava deteriorar "la força d'Arafat" i els van ajudar. com els talibans d'afganistan, que van ser entrenats per la CIA. la bandera de palestina, no és la bandera de hamas. en canvi l'espectre polític israelià, fins hi tot el suposat socialdemòcrata Simon Peres, està pel Sionisme, que ja us han explicat què és. i si la majoria d'isreaelians no està d'acord amb la guerra, ja m'ho dius després de les eleccions. i si hamas és tant fort, no hi tindrà res a veure que Israel assetgés durant 2 anys l'Autoritat Nacional Palestina, fins que Arafat va morir? i en Sharon que està en coma, no és també un integrista, o entre els jueus no n'hi ha de radicals, moderats i ateus ? va home va, defensar Israel és impossible!!! i no nego l'holocaust que van patir, per si algú em vol acusar del que no sóc; recurs tipus rahola-villatoro-culla lobby sionista català.

qui va matar isaac rabin ? hamas? . Enviat el 9/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.