Les instal·lacions socials i sanitàries, prioritàries per a la ciutat, segons els tallers de participació del pla d'equipaments


Temes relacionats

La CUP deslegitima el procés participatiu per elaborar el pla d'equipaments ( 3/nov/08)

Territori defensa el procés d'elaboració del nou pla d'equipaments independentment del finançament per dur-lo a terme ( 3/nov/08)

ICV-EUiA dubta que el resultat del procés participatiu del pla d'equipaments sigui satisfactori (28/oct/08)

Els santcugatencs prioritzen les necessitats en equipaments amb un taller paticipatiu (25/oct/08)

ERC alerta de mancances en la diagnosi pel pla d'equipaments ( 6/oct/08)

Un estand informa sobre el Pla d'Equipaments a la plaça d'Octavià (13/set/08)


  • Comparteix:

Els santcugatencs prioritzen els equipaments socials i sanitaris per a la ciutat, segons els resultats dels tallers de participació ciutadana que s'han dut a terme per a l'elaboració del pla d'equipaments. El tercer i quart CAP, un hospital, residències per a la gent gran i pisos assistits són prioritaris per als participants, tot i que també tenen en compte les escoles bressol, els centres cívics, els equipaments esportius i l'habitatge protegit. La comissió de seguiment està analitzant els resultats i preveu tenir enllestit el document del nou pla d'equipaments al maig.

Els tallers de participació per a l'elaboració del pla d'equipaments es van dur a terme a finals d'any per l'empresa Iniciatives i Dinàmiques Comunitàries (Indic). A l'hora de decidir els equipaments necessaris per la ciutat, la seixantena de participants han prioritzat l'aprofitament de tots aquells equipaments que estan en desús i la distribució territorial i per districtes de les instal·lacions.

En l'àmbit educatiu han coincidit en la necessitat de potenciar escoles bressol públiques i ludoteques, així com dissenyar espais innovadors per tenir cura dels menuts. Fomentar els centres de formació professional i fer un escola d'educació especial a la ciutat també forma part de les propostes dels participants als tallers.

Pel que fa als equipaments culturals, el més necessari, segons el resultat de l'estudi, és crear casals de cultura o centres cívics als diversos barris i districtes. L'ampliació de la Biblioteca del Mil·lenari o la construcció d'una nova biblioteca també són alternatives a tenir en compte segons els participants.

La demanda d'espais esportius de lliure accés i de piscines públiques cobertes completen les mancances en matèria d'instal·lacions.

Centren gran part de les propostes les residències per a la gent gran i discapacitats, els centres de dia, els pisos assistits i tutelats i, sobretot, el 3r i 4t CAP, així com un hospital a la ciutat. Escoltem Marc Major, membre d'Indic, l'empresa encarregada de dinamitzar els tallers de participació.

Marc Major

Tothom tenia clar la necessitat del 3r i 4t CAP, i més enllà, la manca d'especialistes.


La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha assegurat a tots els participants que els grups polítics coincideixen amb les seves propostes i que ja s'han posat a treballar.

Mercè Conesa

La comissió de seguiment i els grups polítics coincidim amb la priorització dels equipaments sanitaris i socials.


L'habitatge públic també apareix en les conclusions. Aconseguir més mercats per als districtes, disposar d'uns jutjats, un parc de bombers i una depuradora a la Floresta i les Planes completen les principals demandes.

Ara, la comissió de seguiment està analitzant els resultats, no només dels tallers, sino de tot el procés participatiu del pla d'equipaments i esperen tenir un document enllestit al maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.