El vent destrueix la teulada de l'escola Ferran i Clua, que no podrà reprendre les classes dilluns


  • Comparteix:

El vent ha fet caure una part de la teulada del CEIP Ferran i Clua de Valldoreix, que no podrà obrir la instal·lació aquest dilluns. A Valldoreix, el temporal ha provocat la caiguda de centenars d'arbres a les zones boscoses, fet que ha obligat a tallar algunes vies com l'accés a la colònia Montserrat. Alguns veïns han tingut problemes per accedir als seus domicilis i el subministrament elèctric també s'ha vist afectat.

L'EMD de Valldoreix ha activat aquest dissabte un dispositiu d'emergència per atendre les nombroses incidències, en coordinació amb l'Ajuntament. La més destacada ha estat la caiguda d'una part de la teulada metàl·lica del CEIP Ferran i Clua a causa de les fortes ràfegues de vent. L'escola es planteja obrir les portes dilluns tot i que la decisió inicial fos contrària. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, considera que encara s'ha d'avaluar quants dies duraran els treballs de reparació.

Montserrat Turu

És difícil fer una previsió. La Generalitat ha de fer una valoració dels danys i preveure quants dies haurà d'estar tancada l'escola.


La ventada ha fet caure prop de 400 arbres a Valldoreix, segons l'EMD, algunes dels quals han dificultat la circulació de vehicles. És el cas de l'accés a la colònia Montserrat, nucli que ha quedat pràcticament aïllat durant gairebé tota la jornada. L'EMD ha suspès el servei d'autobusos i ha assistit alguns veïns que no podien accedir als seus domicilis o que havien quedat incomunicats i sense llum als seus domicilis.

Turu assegura que aquestes incidències són les més greus dels últims anys i han provocat molta 'devastació'.

Montserrat Turu

Fa més de 30 anys que sóc a Valldoreix i mai havia vist una cosa així. Ha estat devastador. En algunes zones boscoses ha caigut el 60% dels arbres.


Turu assegura que la ventada ha canviat bona part del paisatge d'algunes zones de Valldoreix. L'EMD, els veïns i les asseguradores quantificaran en els propers dies el cost econòmic de la ventada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.