L'Ajuntament no cobrarà taxes en les obres per reconstruir domicilis afectats pel vendaval


  • Comparteix:

L'Ajuntament no cobrarà cap mena de taxa a les obres que els santcugatencs facin per reconstruir les cases afectades pel vendaval. Ho ha anunciat aquest dilluns l'alcalde, Lluís Recoder, durant el balanç dels efectes del temporal. Les obres necessàries per tornar a la normalitat trigaran setmanes i, en alguns casos, fins i tot mesos, com és el cas del CEIP Ferran i Clua, que és l'edifici que ha quedat més afectat.

El temporal ha suposat la caiguda de milers d'arbres i nombrosos danys materials encara per quantificar. De les moltes cases que han quedat afectades, segons Recoder no n'hi ha cap que no es pugui recuperar, i és en aquest sentit que les obres que calguin per reconstruir-les no tindran cap càrrega impositiva per part de l'Ajuntament.

Des de dissabte al matí la policia local ha efectuat més de 800 serveis relacionats amb el temporal. D’altra banda, l’Ajuntament ha comptabilitzat a Sant Cugat més de 1.000 incidències causades per arbres caiguts

L'alcalde ha demanat a la ciutadania col·laboració per reduir al mínim els riscos que encara puguin implicar alguns d'aquests arbres.


Lluís Recoder

Demanem la col·laboració ciutadana perquè els veïns ens facin saber riscos que encara puguin provocar arbres caiguts pel vent.



Pel que fa a la mobilitat, l'Ajuntament ha explicat que les línies d'autobús 1, 2, 6 i 7 funcionen amb total normalitat, mentre que la 3, la 4 i la 5 efectuen el seu servei però amb canvis puntuals en el recorregut. El 90% dels carrers que havien quedat tallats ja estan oberts al trànsit, i només queden algunes vies secundàries i pistes forestals amb arbres que impedeixen el pas.

L'Ajuntament descarta reclamar que es reconegui Sant Cugat com a zona catastròfica, així com reforestar les zones més afectades. Segons l'alcalde, tots els arbres que han caigut són exemplars de pi blanc sense valor ecològic, per la qual cosa no seran reemplaçats.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Moltes gràcies Sr. Recoder!! Sense vostè no sabríem sortir-ne d'aquesta!

Agraïda. Enviat el 27/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.