Les recomanacions del govern sobre la ventada van arribar a Sant Cugat puntualment


  • Comparteix:

L'Ajuntament va activar un dispositiu d'emergència dissabte al matí

L'Ajuntament va activar un dispositiu d'emergència dissabte al matí

La recomanació que dissabte va enviar la Generalitat als ajuntaments perquè valoressin la possibilitat de suspendre les activitats esportives i a l'aire lliure va arribar a Sant Cugat a les quatre de la tarda, i no a mitjanit com han denunciat alcaldes d'algunes poblacions afectades. Tot i això, a Sant Cugat ja s'havia ordenat unes hores abans aturar les activitats esportives pel risc d'incidències provocades pel temporal de vent.

L'Ajuntament ha confirmat a Cugat.cat que divendres al vespre va arribar al consistori, puntualment, l'avís d'alerta per temporal de vent. L'endemà, a les quatre de la tarda, es va rebre una comunicació de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat recomanant 'la suspensió de les activitats esportives i de lleure tant a poliesportius com a l'aire lliure'.

La informació va arribar a Sant Cugat sense els retards que han denunciat alcaldes d'altres municipis afectats per la ventada. És el cas de Sant Quirze del Vallès, on -segons publica el diari El Punt- les recomanacions del govern van arribar dissabte a la mitjanit, quan el temporal ja havia provocat destrosses.

En una entrevista a Cugat.cat, l'alcalde, Lluís Recoder, no ha volgut valorar l'actuació preventiva del govern però ha afirmat que els equips d'emergència de la Generalitat i d'altres administracions van actuar correctament sobre el terreny.

Lluís Recoder

Crec que els dispositius del govern han funcionat pel que fa al recolzament a les persones afectades.



Paraules més dures són les que va tenir el president de CDC, Artur Mas, que dimarts va assistir a una trobada amb empresaris al Sant Cugat Trade Center. Segons Mas, el govern hagués pogut actuar més i millor.

Artur Mas

Tot i l'excepcionalitat, que s'ha de reconèixer, els sistemes de prevenció no han funcionat com caldria.



Recordem que el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, el socialista Manuel Bustos, va demanar a la Generalitat que millorés la coordinació amb els municipis en situacions d'emergència com la del passat cap de setmana.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Doncs el dissabte a les 9 del matí erem al pavelló de Valldoreix mentre al costat mateix, la teulada del CEIP Ferran Clua volava pels aires!!! Ningú ens va desallotjar. En aquell moment es jugaven tres partits a la vegada.

EB. Enviat el 31/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.