1'9 milions d'euros, primera estimació del cost econòmic de la ventada


  • Comparteix:

Una de les conseqüències de la ventada de dissabte

Una de les conseqüències de la ventada de dissabte

Els danys de la ventada costen 1'9 milions d'euros a l'Ajuntament. Aquesta xifra podria augmentar en els propers dies, ja que es tracta d'una primera estimació.

Aquest cost contempla els treballs de l'Ajuntament per reparar els danys produïts als equipaments municipals i a la via pública. El cost també recull les actuacions fetes sobre l'arbrat i la massa forestal en general.

Ho explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell.


Xavier Martorell

Es tracta d'una primera aproximació a partir dels danys a la via pública i al desplegament de recursos.









En total, s'han comptabilitzat 1.450 arbres caiguts al municipi. L'Ajuntament, com a mesura excepcional, posa a disposició dels afectats un servei privat i gratuït de recollida d'arbres de més de 12 centímetres de diàmetre i més de 2'5 metres de llarg caiguts en parcel·les privades. Pel que fa a la resta de branques i troncs, els serveis municipals els recullen sempre que estiguin a les portes de les parcel·les.

D'altra banda, l'Ajuntament ha fet públiques dues recomanacions a la ciutadania. En primer lloc, es demana a la ciutadania que comprovi l'estat de les teulades dels seus immobles i de tots els elements que estiguin en perill de caure a terra. En segon, es recomana no fer cap tipus de foc, ja que hi ha molta fusta acumulada als carrers del municipi.

En paral·lel, l'Ajuntament ja ha posat a disposició de la ciutadania un document en què s'explica la situació meteorològica que va viure Sant Cugat dissabte passat. Aquest document, que algunes asseguradores demanen als afectats pel temporal, es pot recollir a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.