Alerta aquest cap de setmana per fortes ventades amb ratxes superiors als 90 quilòmetres


  • Comparteix:

Efectes de la ventada

Efectes de la ventada

Protecció Civil recomana extremar la precaució fins aquest dissabte davant el risc de fortes ventades al Vallès Occidental. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu ventades entre aquest divendres i dissabte a la nit, quan hi podria haver ratxes superiors als 90 km/h. El Vallès Occidental es troba en la categoria de 'possible' risc, és a dir, té menys del 30% de possibilitats de patir el temporal. L'Ajuntament ha activat la fase d'emergència del pla de prevenció local.

Davant d'aquestes prediccions, la Direcció General de Protecció Civil recomana extremar al màxim la precaució en totes les activitats que es facin a l'aire lliure, especialment en zones de muntanya i arbrades, i sobretot en les àrees que van resultar afectades per l'episodi de vent del gener.

També recomana evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses, als balcons o en llocs des d'on puguin caure al carrer. Cal recollir tendals i assegurar altres elements exteriors sensibles al vent, com ara les antenes. També tancar portes i finestres i baixar completament les persianes.

A més, cal extremar les precaucions a l'hora de circular en carretera, especialment en autopistes i vies ràpides. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes. Cal fer seguiment de l'estat de la xarxa viària a través del telèfon d'informació ciutadana 012 o del web del Servei Català de Trànsit, Gencat.net/transit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.