El col·legi La Farga inicia les divuitenes Jornades Culturals amb unes sessions de cinema


  • Comparteix:

El col·legi La Farga ha començat les divuitenes Jornades Culturals, que durant dos dies acostaran el món del cinema als estudiants. Les sessions combinen les projeccions de pel·lícules dels principals gèneres cinematogràfics i tallers sobre la història, la producció i la crítica del setè art.

Les jornades comptaran amb professionals del cinema, com el director del Cinema fantàstic de Sitges, el guionista d'El cor de la ciutat o el productor de la pel·lícula "El Bola", que explicaran la seva experiència als alumnes de secundària i, la setmana vinent, als de primària. El primer dels col·loquis ha fet una aproximació al coneixement de la història a partir del cinema, amb la ponència del professor de la UB Josep Maria Caparrós.

Al llarg d'aquests dos dies es projectaran clàssics del cinema en versió original, repassant gèneres com el western o els musicals, tal com explica Ricard Martí:

Ricard Martí

Tenim set pel·lícules simultànies en versió original, que és com creiem que s'ha de veure el cinema


A més de les projeccions, s'oferiran 3 conferències i s'organitzaran 15 tallers que permetran analitzar el setè art des d'àmbits ben diferents. El professor Ricard Martí n'explica alguns:

Ricard Martí

Els tallers són molt variats i tots estan relacionats amb el món del cinema


Aquest matí les jornades han acostat aspectes com el procés de realització d'una pel·lícula i el llenguatge cinematogràfic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.