Un veí de Valldoreix, retingut dos mesos en un centre de detenció dels EUA per no tenir visat


  • Comparteix:

Aspecte del Centre de Detenció i Processament de El Paso (Texas)

Aspecte del Centre de Detenció i Processament de El Paso (Texas)

Un veí de Sant Cugat ha passat 54 dies tancat en un centre de detenció de Texas, als Estats Units, per tenir el visat caducat. La lentitud en els tràmits i les rigoroses lleis immigratòries han fet que passés tot aquest temps en barracons de 65 persones i veient la llum del sol només durant una hora al dia. Des de fa dues setmanes, torna a viure a Valldoreix.

Segons publica la web Elpais.com, l'ex detingut portava anys vivint i treballant a Nova York fins que un dia li va caducar el visat i no el va poder renovar per motius econòmics. Abans de tornar a Catalunya, va fer un viatge al sud del país amb un amic israelià. Mentre viatjaven en autobús per l'estat de Nou Mèxic, però, la policia va constatar la irregularitat i tots dos van ser conduïts a la ciutat fronterera del Paso, a Texas.

L'afectat va ser ingressat al centre de detenció i processament d'aquesta localitat. Al principi li van dir que en tenia per pocs dies, uns 'pocs dies' que al final es van convertir en 54. De la cel·la provisional on durant els dos primers dies va compartir experiències amb el seu company de viatge, va passar a habitar un barracó amb lliteres per a 65 persones de 35 nacionalitats diferents, la majoria mexicans.

El veí de Sant Cugat va aconseguir tornar fa dues setmanes a la seva casa de Valldoreix. Per ara, no es planteja tornar als Estats Units, tot i que té cinc anys per pensar-s'ho, que és el temps que té l'entrada vetada a aquest país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.