Alumnes de l'Escola d'Arquitectura estudiaran com soterrar les línies dels FGC a Sant Cugat


  • Comparteix:

Tren dels FGC a l'estació de Sant Cugat

Tren dels FGC a l'estació de Sant Cugat

Els alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a la nostra ciutat, estudiaran com soterrar les línies de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al seu pas per Sant Cugat. L'estudi es farà a través d'un taller on es realitzaran projectes que es presentaran en una exposició amb plànols i maquetes explicatives.

L'objectiu de la iniciativa és que els alumnes proposin projectes per reconvertir zones que ocupen les línies dels FGC en nous espais on les línies estiguin soterrades o integrades amb els espais lliures de la ciutat.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat els objectius de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'ETSAV.

Mercè Consea

L'objectiu és que podrem obtenir noves idees de l'estrucura ferroviària de la ciutat. Servirà per sensibilitzar la població amb l'utilitat dels FGC.


Conesa ha afegit que la iniciativa servirà per encaixar amb la futura xarxa dels FGC, tant si s'han de soterrar les línies com si en un futur hi ha noves línies.

El taller té lloc fins al juny i és fruit d'un conveni entre el centre i l'Ajuntament. El consistori s'ha compromès a cedir el suport documental i informatiu necessari als responsables del treball i a aportar 12.000 euros per ajudar l'escola a assumir les despeses de la mostra on s'exposaran els plànols i les maquetes del taller.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.