Núñez recorrerà la suspensió de llicències urbanístiques a Torre Negra


Temes relacionats

La Plataforma per a la Defensa de la Torre Negra creu que la sentència no permet la construcció immediata de l'espai (25/feb/09)

La sentència del TSJC avala la protecció de Torre Negra, segons tots els partits (24/feb/09)

La Generalitat diu que estudiarà amb l'Ajuntament fórmules per mantenir la protecció de Torre Negra (24/feb/09)

Els propietaris de Torre Negra creuen que la sentència torna el litigi al punt de partida (24/feb/09)

El TSJC anul·la l'acord per protegir Torre Negra, però avala que sigui sòl no urbanitzable (23/feb/09)


  • Comparteix:

Torre Negra

Torre Negra

El grup Núñez i Navarro diu que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deixa l'Ajuntament sense el seu principal argument per preservar Torre Negra, tot i reconèixer el seu dret a modificar la qualificació del sòl. Segons el principal propietari de l'àmbit, el consistori ja no podrà argumentar un presumpte alt valor ecològic de l'espai per protegir la zona. El grup empresarial recorrerà la decisió de l'Ajuntament de suspendre llicències urbanístiques a Torre Negra per impedir-hi l'edificació.

Núñez i Navarro considera una victòria que els tribunals hagin dictaminat que Torre Negra no reuneix els requisits per ser sòl no urbanitzable de protecció especial i que l'hagi retornat a l'estat d'urbanitzable no delimitat. En aquest sentit, el grup empresarial assegura que la sentència els és favorable ja que, en anul·lar aquesta qualificació, l'espai té ara el mateix valor que altres zones de Sant Cugat on s'ha construït.

En paral·lel, el principal propietari de Torre Negra treu valor al fet que la sentència reconegui el dret del consistori a qualificar l'àmbit a com a sòl no urbanitzable ordinari, un grau de protecció inferior al que fins ara tenia i que n'impediria la construcció.

Ho ha dit l'advocat de Núñez i Navarro, Rafael Jiménez, a Cugat.cat.

Rafael Jiménez

Si l'Ajuntament inicia els processos per converitr el sòl en no urbanitzable, no es podrà basar en les seves característiques especials.


Precisament, Jiménez ha anunciat que Núñez recorrerà la suspensió de llicències urbanístiques a Torre Negra, un pas previ perquè l'Ajuntament iniciï un procés per convertir el sòl en no urbanitzable ordinari.

Rafael Jiménez

Sempre hem utitlitzat els recursos legals per defensar els nostres drets. Que l'Ajuntament vulgui suspendre llicències és una actuació defensiva.





El grup Núñez i Navarro no s'ha plantejat presentar cap recurs a la sentència del TSJC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.