El potaje reuneix 120 santcugatencs d'origen andalús al CPA en el Dia d'Andalusia


  • Comparteix:

'El potaje de la hermandad' ha estat el protagonista de la celebració del Dia d'Andalusia al CPA. El dinar popular ha reunit 120 santcugatencs d'origen andalús per a degustar el plat típic per excel·lència de la seva terra de procedència.

Patates, xoriços, cigrons, mongetes blanques, cebes, tomàquets i pebrots, entre d'altres. El potaje andalús és un guisat de productes d'horta cuinat amb espècies, que es menja acompanyat d'amanides. Les cuineres del CPA han preparat el potaje per a més d'un centenar de persones en una sola olla gegant com a símbol de germanor.

Els assistents al dinar popular han aprobat amb molt bona nota el guisat. Són declaracions a Cugat.cat.

Assistents

Magnífic. / És boníssim. / L'ingredient més bo és el xoriço. / Està cuinat amb patates, cigrons, mongetes, pebrots, cebes, alls... I és boníssim.



El President del Centro Popular Andaluz, Antonio Rodríguez, explica la importància d'aquest àpat per a tots els santcugatencs d'origen andalús.


Antonio Rodríguez

El potaje és el dinar tradicional andalús tot i que és un plat que es cuina de diferents maneres a tot Espanya. En el potaje andalús però, les espècies de la nostra terra li donen un toc especial al gust.


Enguany, la tradicional trobada típicament andalusa ha arribat a la 32ena edició. D'aquesta manera, el CPA ha celebrat el Dia d'Andalusia amb un seguit d'activitats tradicionals que van donar el tret de sortida divendres amb la presentació dels grups de ball de Los Girasoles i Las Malva Locas i l'acte protocolari. La celebració ha finalitzat aquest dissabte al vespre amb l'actuació d'una 'bailaora' sevillana i el concert d'un 'cantaor' gadità.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.