Petits i grans donen força a una de les tradicions més antigues de la ciutat


Temes relacionats

Un miler de persones desafien el mal temps en un Sant Medir marcat pels efectes de la ventada ( 3/mar/09)

L'alcalde aprofita l'aplec de Sant Medir per demanar el parc natural per a Collserola ( 3/mar/09)

Els partits destaquen els valors naturals i cívics de la serra de Collserola ( 3/mar/09)


  • Comparteix:

Els Castellers han aixecat dos pilars a l'ermita

Els Castellers han aixecat dos pilars a l'ermita

Més d'un miler de persones s'han aplegat aquest dimarts al voltant de l'ermita de Sant Medir per celebrar la festivitat del copatró de la ciutat. El mal temps, que ha deslluït algun dels actes, no ha impedit les actuacions dels Castellers, els Geganters i la Cobla Contemporània, que han amenitzat l'hora de dinar als santcugatencs que no s'han volgut perdre la festivitat, tot i no ser cap de setmana.

El mal temps ha volgut ser el protagonista d'aquesta jornada que, tot i l'amenaça de pluja, ha permès finalment que totes les activitats es poguessin portar a terme. Els participants no s'han volgut perdre aquesta festivitat i han pujat fins a l'ermita de Sant Medir per gaudir dels diferents actes. Desenes de bidons amb foc han ajudat els santcugatencs a passar la jornada, marcada pel fred.

El tret de sortida de l'aplec ha estat l'inici de la marxa dels Gegants de Sant Cugat, en Joan i la Marieta, cap a l'ermita. A les 9 del matí, una xocolatada ha donat forces als participants per emprendre la marxa. Els excursionistes han pogut recórrer el camí sense cap dificultat tot i que la pluja del dia anterior ha deixat alguns bassals d'aigua. Un cop dalt de l'ermita, el ball de sardanes ha estat el primer acte del què han pogut gaudir els participants. Entre les diferents activitats, s'ha pogut veure l'actuació castellera, una mica deslluïda pel mal temps i per la manca de castellers.

El cap de colla, Èric Bellmunt, ha explicat a Cugat.cat com ha anat l'actuació dels Camises Verdes.

Èric Bellmunt

La valoració és bona. Ha caigut entre setmana i molta gent treballa fora de Sant Cugat però venim a fer algun pilar i quedem molt contents.


Els altres protagonistes de la jornada han estat els nens. Entre els participants hi ha hagut tant gent veterana com d'altres que participaven per primera vegada. Tots ells han coincidit a destacar la importància de participar en una diada com aquesta. Alguns dels excursionistes expliquen així com han passat la jornada.

Santcugatencs

Ja fa anys que venim./ L'ambient és de conya./ Estem molt bé./ Al camí hi havia fang i ens hem cansat, però bé./ De petitat ja venia.


Una segona ballada de sardanes ha estat l'acte de cloenda d'aquesta jornada festiva. Tot i que alguns santcugatencs han abandonat l'ermita abans d'hora per l'amenaça de pluja, la majoria ha optat per quedar-se fins el final per acomiadar el dia de Sant Medir com marca la tradició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.