Dilluns comença la recollida d'arbres de Collserola que donarà feina a 1.000 treballadors


Temes relacionats

CiU demana al govern que activi els plans d'ocupació per netejar els boscos afectats per la ventada (13/feb/09)

15 milions de la Generalitat per ajudar els afectats per la ventada ( 3/feb/09)


  • Comparteix:

Els efectes de la ventada encara són visibles als boscos dels voltants de la ciutat

Els efectes de la ventada encara són visibles als boscos dels voltants de la ciutat

La recollida d'arbres caiguts per la ventada a Collserola començarà dilluns que ve. La mesura, anunciada per la Generalitat fa un mes, donarà feina a prop de 1.000 persones durant tres mesos, que es el període que el govern calcula que s'allargaran els treballs.

Prop de 18.000 arbres van caure a la part de Collserola que correspon al terme municipal de Sant Cugat, segons el balanç que en va fer l'Ajuntament. La massa forestal, que suposa un risc per la campanya d'incendis, es començarà a retirar a partir de dilluns que ve, segons fonts de la Generalitat.

La retirada anirà vinculada a un pla d'ocupació que el govern va anunciar fa unes setmanes i que donarà feina a diversos desocupats. Per aquesta tasca es contractaran 1.000 persones, una mesura que costarà cinc milions d'euros.

D'altra banda, l'Obra Social la Caixa i la Diputació de Barcelona han signat un conveni també per netejar els boscos de Collserola afectats pel temporal de vent. Els treballs, que donaran feina a una dotzena de treballadors, tenen un pressupost de 200.000 euros i duraran entre quatre i sis mesos.

De la seva banda, l'Ajuntament ha conclòs les mesures especials de recollida de brancatge als carrers de les zones afectades. Per tant, a partir d'ara, els santcugatencs ja no poden deixar massa forestal a la via pública. Tot i això, per acabar de recollir el material que queda encara als carrers i que s'ha dipositat en el termini establert, el consistori farà una adjudicació amb aquesta finalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.