Prohibit fer foc al bosc fins el 15 d'octubre


  • Comparteix:

Imatge aèria de la serra de Collserola

Imatge aèria de la serra de Collserola

Cremar restes vegetals, fer focs d'esbarjo i llençar objectes que puguin causar incendis queda totalment prohibit des d'ara i fins el 15 d'octubre. El departament de Medi Ambient de la Generalitat ha decretat la prohibició de fer foc a terrenys forestals, boscosos o no, i marca un mínim de 500 metres de franja de seguretat entre aquestes activitats i zones sensibles.

Al 2008 es van comptabilitzar un total de 421 incendis a tot Catalunya, que van cremar unes 576 hectàrees de massa forestal. A Sant Cugat la campanya de prevenció d'incendis es va saldar només amb 75 metres quadrats de matolls cremats.

Des d'ara i fins el 15 d'octubre, per encendre foc caldrà sol·licitar permís i només es podrà fer en llocs autoritzats. La crema de restes boscoses també queda supeditada a la concessió del permís corresponent.

Aquest estiu continuarà vigent el sistema d'avís a través de missatges de text pel telèfon mòbil de la revocació de permisos d'encendre foc. Aquest servei es va estrenar l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.