El concurs per gestionar el Mira-sol Centre podria quedar desert i l'equip de govern busca alternatives


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, durant la presentació d'aquest equipament

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, durant la presentació d'aquest equipament

L'equip de govern preveu que el concurs públic per gestionar el complex Mira-sol Centre quedarà desert. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha explicat que, en cas de no trobar cap empresa que se'n faci càrrec, destinaran 10 milions d'euros estalviats per pagar la construcció de l'espai.

L'equip de govern preveia pagar 10 milions d'euros a la societat pública d'habitatge Promusa per la construcció de Mira-sol Centre a través dels ingressos de l'adjudicació de la gestió comercial de l'espai. A hores d'ara, tot apunta que aquest concurs quedaria desert, tot i que l'àrea d'Economia es fixa el termini d'un any per parlar directament amb diferents empreses i adjudicar directament la gestió a una d'elles.

Si no es trobés cap empresa per aquesta gestió, caldria buscar alternatives per pagar l'obra. Ara, l'equip de govern contempla pagar-la amb 10 milions d'euros estalviats de dues maneres. D'una banda, de l'estalvi de quatre milions en despeses ordinàries municipals durant l'exercici del 2008 i, de l'altra banda, de sis milions d'euros d'inversions d'anys anteriors ara descartades per l'actual context econòmic.

Segons Joly, l'esforç fet en els darrers anys per estalviar servirà en última instància per fer-se càrrec del cost d'aquest complex comercial.

Jordi Joly

L'esforç per passar d'una cultura de la despesa a una cultura del cost s'ha interioritzat i ara tenim 10 milions que serviran per reactivar una obra tan rellevant com el Mira-sol Centre.



L'oposició ha valorat positivament aquesta possible operació, però ha reclamat saber quines inversions s'han tirat enrere en anys anteriors per haver estalviat aquesta quantitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.