Alt seguiment dels mestres dels CEIP a la vaga contra la Llei d'Educació


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de la primera vaga de mestres contra la Llei d'Educació d'ara fa un any

Una imatge d'arxiu de la primera vaga de mestres contra la Llei d'Educació d'ara fa un any

Tres de cada quatre mestres dels centres d'ensenyament públics de la ciutat s'han sumat avui a la vaga contra la Llei d'Educació. Segons les dades facilitades per les escoles a Cugat.cat, el seguiment de la protesta a sis dels 11 CEIP de la ciutat és del 100% i només es cobreixen els serveis mínims decretats per la Generalitat. La participació als IES és menor que a la primària i se situa al voltant del 34%. Segons els centres, moltes famílies han optat avui per no portar els nens a escola i vuit de cada 10 estudiants avui no han assistit a classe. La conselleria xifra el seguiment de la vaga en un 46% de mitjana entre primària i secundària al Vallès Occidental.

El representant del sindicat USTEC al Vallès Occidental, Pep Barceló, parla d'un seguiment 'important' de la jornada de vaga i assegura que la societat està prenent consciència dels motius de la protesta dels docents. Són declaracions a Cugat.cat.

Pep Barceló

Parlem d'un seguiment important. Ja són tres vagues i la societat està prenent consciència de les actuacions de la conselleria d'Educació.









El director del CEIP La Floresta, José Manuel Casteleiro, ha explicat a Cugat.cat que moltes famílies han entès les protestes dels mestres i han decidit no portar els fills a les aules.

José Manuel Casteleiro

Les famílies han donat suport a la vaga dels mestres i la situació és que han vingut pocs nens.




Per la seva banda, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha dit que continuarà treballant per tirar endavant la llei.

Ernest Maragall

Continuaré treballant amb la mateixa fermesa i convicció per aconseguir la complicitat del professorat.





L'ordre de la Generalitat de serveis mínims contempla que a les llars d'infants ha de treballar un 25% de la plantilla i als centres d'ensenyament infantil i primari hi ha d'haver un docent per a cada quatre classes. A més, a tots els centres educatius hi ha d'haver un membre de l'equip directiu.

El departament d'Educació ha explicat en un comunicat que s'estan complint els serveis essencials, que estableixen que les escoles s'han de mantenir obertes en l'horari habitual. Educació lamenta les incomoditats que la vaga pugui causar a les famílies.

La convocatòria de vaga té el suport unitari dels sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT I CGT.



  • Comparteix:

COMENTARIS

A alguns pares no ens agrada que se'ns utilitzi quan no ens hem pronunciat a favor ni en contra de la vaga. Els que no han portat els seus fills a l'escola ho han fet per diferents motius. Si us plau no ens utilitzin. La vaga és dels mestres i els pares l'hem de respectar que no vol dir recolzar.

Miquel. Enviat el 19/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.