La bandera tibetana oneja a l'Ajuntament per commemorar l'aixecament del Tibet contra Xina


  • Comparteix:

La bandera del Tibet oneja durant tot el dia d'avui al balcó de l'Ajuntament, coincidint amb el 44è aniversari de l'ocupació del poble tibetà per part de l'exèrcit xinès. Aquest és el tercer any que el consistori es solidaritza amb els tibetans.

L'Ajuntament ha volgut mostrar el seu suport a la repressió que pateix el poble tibetà des de fa 4 dècades. Ho ha fet onejant, per tercer any consecutiu, la bandera del Tibet al balcó del consistori i donant suport al comunicat de la Casa del Tibet de Barcelona, on es denuncia que la majoria de governs silenciïn l'opressió que pateix el poble tibetà davant el règim comunista.

El president de la Casa del Tibet de Barcelona, el monjo budista Wang Chen, ha assegurat que la cultura tibetana corre el perill de desaparèixer davant la repressió xinesa, que ja dura més de 40 anys:

Wang Chen



Segons el manifest de la Casa del Tibet, els interessos comercials semblen més importants que la supervivència d'un poble que segueix les directrius de la no violència de Ghandi i que sota la tutela del Dalai Lama, s'ha mostrat obert al diàleg amb el govern xinès. L'alcalde Lluís Recoder ha comentat que, com ja fan més de 50 municipis de Catalunya, cada 10 de març pensa penjar la bandera tibetana:

Lluís Recoder

El Tibet és un poble perseguit i vull solidaritzar-me amb la seva situació amb aquest acte simbòl.lic


L'alcalde ha explicat que l'any passat va rebre queixes del consolat de Xina a Barcelona per haver penjat la bandera tibetana al balcó de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.