Multes de 1.800 euros a membres de l'Assemblea Popular per a l'Habitatge per ocupar la via pública


Temes relacionats

El Club Muntanyenc acull una mostra sobre la crisi de l'habitatge (14/gen/09)

L'Assemblea Popular d'Habitatge fa un balanç positiu de les jornades anticonsumistes tot i anular tres activitats ( 5/gen/09)


  • Comparteix:

Participants de les jornades del gener durant un dels actes programats

Participants de les jornades del gener durant un dels actes programats

L'Assemblea Popular per l'Habitatge (APH) de Sant Cugat ha estat multada amb 1.800 euros per organitzar, a principis d'any, un mercat d'intercanvi a la plaça d'en Coll sense permís. El col·lectiu denuncia el comportament 'prepotent i amenaçador' dels agents de policia que els van obligar a dissoldre's i suspendre el mercat, que havia de durar tres dies. L'Assemblea assegura que no pagaran les multes i que ja està preparant una segona edició d'aquest mercat d'intercanvi.

L'APH havia programat pels dies 2, 3 i 4 de gener unes jornades anti-consumistes que pretenien conscienciar els santcugatencs sobre els hàbits de consum durant les dates nadalenques.

El 2 de gener van començar amb l'obertura d'un mercat d'intercanvi que havia de servir als membres de l'APH i als veïns per tenir objectes per regalar sense necessitat de comprar-los. Poc després de l'inici, però, la policia va obligar a aturar el mercat ja que no disposava del permís pertinent.

La membre de l'Assemblea Popular d'Habitatge, Núria Gibert, explica el tracte que van rebre de la policia urbana.

Núria Gibert

La Policia Local ens va fer plegar el mercat de males maneres, van identificar sis persones i van enviar nombroses patrulles, un desplegament completament absurd i desproporcionat.



Recentment, sis dels participants a l'acte han rebut multes per ocupar la via pública i per fer venda ambulant. La suma total puja als 1.800 euros. L'assemblea assegura que no pagarà les multes, que organitzaran un altre mercat d'intercanvi i que faran una campanya contra l'ordenança de civisme.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Multats per \"venda ambulant\" en un mercat d\'intercanvi? Potser caldria explicar a la policia què és un mercat d\'intercanvi. Haver de demanar permís per qualsevol cosa que es faci? Això són ganes de voler minimitzar les activitats al carrer. A més, pel que tinc entès, per demanar una instància d\'ocupació de la via pública cal tenir un NIF i una assegurança. Tot això dificulta molt fer actes al carrer. Donem vida al poble! No a la Ordenança de Civisme!

eps. Enviat el 30/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.